x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Aniversarea Antenei 3: Ce nu s-a văzut la televizor

Aniversarea Antenei 3: Ce nu s-a văzut la televizor

de Anca Nicoleanu    |    13 Iul 2013   •   17:30
Aniversarea Antenei 3: Ce nu s-a văzut la televizor

Peste 50.000 de suflete s-au strâns în Piaţa Mihai Viteazu din Craiova, pe 11 iulie, la sărbătoarea Antenei 3. Laolaltă cu vedetele postului, cu Loredana, Holograf, Zdob şi Zdub şi alţi artişti de top au cântat, au dansat, s-au bucurat la aniversarea celor opt ani de când Antena 3 este prezentă în casele românilor. "Antena 3 este aici, la Craiova, şi pretutindeni!", sloganul zilei, a răsunat până târziu în noapte, în cea mai mare piaţă a capitalei Olteniei, plină ochi de oameni care au vrut să-i vadă în carne şi oase pe Mihai Gâdea, Sandra Stoicescu, Carmen Avram, Mircea Badea, Adrian Ursu şi pe toţi ceilalţi realizatori şi prezentatori ai postului de ştiri.

"Băse, Antena 3 e aici! Te oftici?"

"Dar doamna Sandra a ajuns?Am copilărit împreună şi vreau să o salut. Puteţi să-i spuneţi că am venit s-o văd?", mă abordează o doamnă cochetă, înainte ca show-ul să înceapă. |i promit că o să-i transmit Alessandrei Stoicescu, imediat ce o zăresc. E ora 18.00 şi deja în faţa "cortului VIP", unde se vor afla vedetele Antenei 3 e un puhoi de oameni care aşteaptă să primească un autograf ori o strângere de mână, să-şi zică păsurile şi ori pur şi simplu să-i vadă "pe viu" pe cei pe care spun că-i urmăresc zilnic, la televizor. De altfel, pe tot parcursul zilei, oamenii au venit la ministudioul amenajat în piaţa Mihai Viteazu să-şi spună problemele şi să le ceară jurnaliştilor de a Antena 3 să-i ajute să le rezolve. "Pe noi nu ne interesează artiştii, noi vrem să vorbim cu dumneavoastră", îi spune o doamnă mai în vârstă Sabinei Iosub. "Vreau şi eu o poză cu domnul Ursu. Dar şi cu doamna Carmen!", strigă o alta, apropiindu-se de Adrian Ursu şi Carmen Avram, care-şi fac apariţia în piaţă, intinzându-i telefonul primului tânăr care-i iese în cale. Fericită că a căpătat ce voia, îl pupă pe amândoi obrajii pe fotograful de ocazie, dar numai după ce a verificat că poza i se vede în clar pe telefonul mobil. "La mulţi ani! Să vă dea Dumnezeu sănătate!", îi urează un domn Danei Grecu şi îi cere un autograf cu dedicaţie. Mihai Gădea, de la tribuna amenajată în sectorul VIP, le face poze oamenilor, cu telefonul mobil şi îi asigură că vine imediat în mijlocul lor. Alessandra Stoicescu, Ela Crăciun, Carmen Avram, Lorena Burlacu, Adrian Ursu, Radu Tudor, Dana Grecu, operatorul Cristian Tamaş, de la emisiunea "|n premieră", Sabina Iosub împart deja autografe şi se fotografiază cu mic, cu mare. Doamnele de la coafură şi machiaj le desenează pe faţă vedetelor, cu albastru, sigla Antenei 3. Sandra le împarte craiovenilor şepci şi tricouri albastre inscripţionate, evident, cu sigla Antenei 3. "Ai copilărit, într-adevăr, cu doamna de care ţi-am zis?", o întreb. "Da, îmi zice. Am vorbit cu ea adineauri şi ne-am amintit cum mama şi bunica ei făceau cozonaci, iar eu îi mâncam aşa, fierbinţi, pentru că nu mai aveam răbdare să-i las să se răcească". Mă apropii de Sabina Iosub. Nu dă absolut nici un semn de oboseală deşi, de la ora 10 este în piaţă, de unde transmite în direct, la intervale de timp regulate. Şi o va face în continuare, până spre dimineaţ. "Cum rezişti?", o întreb. "|mi plac foarte mult oamenii şi de asta nu simt oboseala", îmi spune, cu un zâmbet larg. Un grup de admiratori începe să scandeze numele Danei Grecu! Alţii îl vor pe Mircea Badea în mijlocul lor. Un domn şi-a împodobit câţnele cu lozinca: "Băse, Antena 3 e aici! Te oftici?" şi se plimbă cu el, mândru, prin mulţime. |n timpul ăsta, piaţa şi aleile alăturate s-au umplut ochi de lume. |şi face apariţia Lia Olguţa Vasilescu, primarul Craiovei, şi lumea o aplaudă. E timpul să înceapă show-ul.

Sandra Stoicescu, prim-ajutor pentru o femeie din public

Şi începe. Mihai Gâdea şi Mircea Badea, gazdele evenimentului, salută Craiova şi publicul din toată ţara şi invită pe scenă vedetele Antenei 3: Sandra Stoicescu, Carmen Avram, Adrian Ursu, Radu Tudor, Denisa }icu, Ela Crăciun, Lorena Burlacu, Sabina Iosub, Dana Grecu, Cristian Tamaş, Gabriel Bălaşu, Raluca Tache, Loredana Cofari. "Antena 3 e aici!" strigă publicul, la unison cu cei de pe scenă. Şi sloganul a tot fost strigat pe parcursul celor şase ore de show ce au urmat. Un show în care s-au întâmplat multe pe scenă şi în afara ei. Hi-Q au invitat-o pe Sandra în faţa publicului şi i-au dedicat piesa "Gaşca mea". Radu Tudor a fost ovaţionat după ce a cântat la microfon refrenul imnului Universităţii Craiova: "Oltenia, Eterna Terra-Nova/ Un cântec are astăzi şi-n priviri/ Hai Universitatea! Hai Craiova!/ Tu, campioana unei mari iubiri!". Mircea Badea a făcut şpagatul şi sfoara, alături de o micuţă craioveancă, campioană mondială la balet, şi tot el, împreună cu Mihai Gâdea au recitat o poezie dedicată Antenei 3. Mai spre finalul serii, Mircea şi-a scos de pe el tricoul şi l-a aruncat în public. Alessandra Stoicescu le-a mărturisit craiovenilor că e de-a lor: "Sunt craioveancă, sunt olteancă, am coate ascuţite şi sunt mândră de asta!". Tot ea, o oră mai târziu, i-a acordat primul ajutor unei doamne din public, care a leşinat, până ce a ajuns echipajul de la ambulanţă. Lui Cristian Tamaş, celebrul operator al emisiunii "|n premieră", care-şi aniversa ziua de naştere, publicul i-a cântat "La mulţi ani, cu sănătate!". La rându-i, Antena 3 le-a făcut un cadou spectatorilor din piaţa Mihai Viteazu: Constantin Ciri Mayer a interpretat pentru publicul craiovean imnul echipei de fotbal Universitatea Craiova. Peste 50.000 de oameni au cântat până târziu în noapte alături de Akcent, Vunk, Delia, CRBL, Corina, Puya, Alex Velea, Connect-R, Loredana (care a urcat pe scenă cu febră mare), Holograf, Zdob şi Zdub. |n dreapta scenei, vedetele Antenei 3 au încins o horă, pe ritmurile cântecelor populare interpretate de Loredana, iar Adi Ursu a dansat în braţe cu o fetiţa din public. Se făcuse două dimineaţa când în piaţa Mihai Viteazu din Craiova s-a aşternut liniştea. Sabina Iosub le împărţea ncă autografe fanilor...

×
Subiecte în articol: antena 3 aniversare 8 ani