x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Antonescu: La ce să fac referendum? E clar că oamenii nu vor maidanezi pe străzi

Antonescu: La ce să fac referendum? E clar că oamenii nu vor maidanezi pe străzi

05 Sep 2013   •   11:04
Antonescu: La ce să fac referendum? E clar că oamenii nu vor maidanezi pe străzi

Preşedintele Senatului, Crin Antonescu, nu este de acord cu organizarea unui referendum în Bucureşti pe tema câinilor vagabonzi. Liderul liberal spune că acest demers "nu are ce să comunice nou despre voinţa cetăţenilor". "Este clar că oamenii vor să nu mai existe câini pe străzi", a declarat Crin Antonescu, în timpul unei vizite pe şantierul noii piste a Aeroportului Internaţional din Cluj-Napoca.

"Îmi spun o părere personală, ca simplu cetăţean şi locuitor al Bucureştiului: referendumul nu are ce să comunice nou despre voinţa cetăţenilor. Răspunsul e clar: niciun bucureştean, şi cel mai mare iubitor de câini - şi mă număr printre iubitorii de câini - nu vrea să existe vreun câine vagabond pe stradă. Şi atunci, la ce să fac referendum?", a spus Antonescu, potrivit Mediafax.

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a anunţat, miercuri, că municipalitatea va organiza un referendum local privind eutanasierea câinilor vagabonzi şi va face, legat de această problemă, "exact ceea ce vrea populaţia", precizând că a convocat o şedinţă de îndată a CGMB pentru vineri.

Oprescu a spus că, potrivit Legii referendumului nr. 3/2000, "obiectul şi data referendumului local se stabilesc şi se aduc la cunoştinţă publică cu cel puţin 20 de zile înainte de ziua desfăşurării acestuia", iar "referendumul local se poate organiza într-o singură zi, care poate fi numai duminica" (articolul 16).

Astfel, referendumul local ar putea avea loc în ultima duminică din luna septembrie sau în prima duminică din octombrie.

Potrivit edilului-şef al Capitalei, referendumul va avea o singură întrebare, respectiv "Sunteţi de acord cu măsura radicală (eutanasierea câinilor fără stăpân - n.r.)?".

Sorin Oprescu a mai spus că, dacă bucureştenii se vor pronunţa la referendum pentru eutanasierea câinilor vagabonzi, atunci el va putea "pune presiune" pe parlamentari, în vederea adoptării unui act normativ "cum vrea poporul", legat de această problemă.


×