x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Antonescu: Ponta ar fi un candidat redutabil la prezidenţiale, nu mai bun ca mine. Băsescu nu mai e o ţintă de campanie

Antonescu: Ponta ar fi un candidat redutabil la prezidenţiale, nu mai bun ca mine. Băsescu nu mai e o ţintă de campanie

06 Oct 2013   •   11:15
Antonescu: Ponta ar fi un candidat redutabil la prezidenţiale, nu mai bun ca mine. Băsescu nu mai e o ţintă de campanie
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, în emisiunea "După 20 de ani", că premierul Victor Ponta ar fi un candidat "redutabil" la alegerile prezidenţiale, dar nu unul mai bun decât el, în timp ce Traian Băsescu nu mai e o ţintă de campanie, fiind un "caz clasat" - informează Mediafax.

Antonescu a fost întrebat dacă îl vede pe Victor Ponta un candidat la prezidenţiale.

"Cu certitudine. Nu în sensul că aş afirma eu acum că intenţionează. Ştiu că nu intenţionează, că planul de carieră politică al domniei sale e altul, dar, dacă mă întrebaţi «dom’le, ar putea fi un candidat valabil?», evident că ar putea fi unul dintre cei mai puternici candidaţi", a răspuns Antonescu la Pro TV.

De asemenea, el a fost întrebat ce l-ar avantaja pe Victor Ponta pentru această postură.

"Îl avantajează faptul că este un om politic care, deşi încă foarte tânăr pentru politică şi pentru politica din România, este şeful unui partid, nu al oricărui partid, al celui mai mare partid din această ţară, cel puţin în sens cantitativ, dar asta contează mult la alegeri. Pentru că este un prim-ministru asupra bilanţului căruia până în acest moment eu, cu excepţiile pe care le-am marcat public, nu sunt deloc atât de critic. Sunt lucruri pe care acest Guvern şi acest om în fruntea lui le-au realizat şi pentru că, dincolo de asta, ca persoană fizică (…) este un om politic redutabil", a explicat liderul PNL.

Antonescu a fost întrebat dacă este un candidat mai bun decât el.

"Nu, eu cred că nu, dar asta nu înseamnă că nu-i un candidat redutabil", a mai spus liderul PNL.
Pe de altă parte, Antonescu a susţinut că între el şi premierul Victor Ponta este vorba de o complementaritate în acţiunea politică şi în această logică a funcţionat USL.

"Nu am nicio calitate şi nu intenţionez vreun rol de cenzor, n-am nici această dorinţă, nici această calitate asupra actelor premierului, numai că există obligaţia şi pentru mine ca şi pentru domnia sa, ca şi pentru alţi lideri politici, de a spune, atunci când socotim că este important, de a acţiona public într-un sens sau altul", a mai afirmat preşedintele PNL.

De asemenea, el a menţionat că în campania pentru alegerile prezidenţiale nu intenţionează să mai facă din Traian Băsescu o ţintă.

"În ce mă priveşte nu intenţionez în niciun fel ca Traian Băsescu să mai fie ţintă nu numai în campania electorală, ci chiar în anul care ne desparte până atunci. De ce? Pentru că ce cred eu despre execiţiul prezidenţial al lui Traian Băsescu se cunoaşte. Pentru că dacă Traian Băsescu nu aduce un element nou în acest an care ne desparte de alegerile prezidenţiale - şi este puţin probabil să aducă - tema îmi pare din ce în ce mai puţin actuală", a declarat Antonescu, adăugând că "Băsescu este un caz clasat".

×