x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Apararea lui Istvan, sabotajul politic

Apararea lui Istvan, sabotajul politic

30 Apr 2004   •   00:00

Scandalul izbucnit in urma arestarii omului de afaceri harghitean Csibi Istvan pentru mai multe infractiuni violente a fost mutat ieri de aparatorul lui Istvan, avocatul Catalin Dancu, din sfera Justitiei in cea a politicului.

MIRUNA PASA

La inceputul saptamanii au aparut acuzatiile cu privire la protectia de care s-ar fi bucurat ani intregi Istvan din partea Garzii Financiare, a politistilor si a procurorilor. Toate autoritatile centrale au plecat la Miercurea-Ciuc sa purice dosarele vechi ale afaceristului si pe cei care le-au instrumentat. Inclusiv Parchetul Anticoruptie a intrat in cercetari. Ministrul Ioan Rus a demis aproape toata conducerea Politiei din Harghita.

CONTRAATACUL Avocatul Catalin Dancu a organizat ieri o conferinta de presa in care emis a acuzatii foarte grave. El a declarat ca arestarea clientului sau este o comanda politica pornita direct din Parlamentul Romaniei si pusa in practica prin ministrul de Interne, Ioan Rus. Potrivit aparatorului, senatorul UDMR Atilla Verestoy este fostul partener de afaceri cu alcool al lui Istvan. „In august 2003, cei doi s-au despartit pentru ca nu s-au inteles la bani. Senatorul a pornit o camapanie violenta impotriva fostului partener de afaceri. Acum doua saptamani, la Cluj, a avut loc o discutie intre Verestoy si ministrul de Interne, Ioan Rus, dupa care au pornit toate cercetarile", a declarat Catalin Dancu. Mai mult, el a sustinut ca, la nivel local, puterea financiara a lui Csibi Istvan este incomoda si ca Istvan trebuie „eliminat din afaceri pentru ca nu a sustinut financiar nici o manifestare politica si pentru ca 80% din angajatii lui sunt romani, nu maghiari". Catalin Dancu considera ca presiunile au fost exercitate inclusiv la nivelul celor trei judecatori care au dispus, vinerea trecuta, arestarea lui pentru tentativa de omor, lipsire de libertate, lovire si ultraj.

×
Subiecte în articol: observator