x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Arafat: Nu putem să spunem că situația este spre bine, nici că sunt creșteri mari

Arafat: Nu putem să spunem că situația este spre bine, nici că sunt creșteri mari

22 Noi 2020   •   20:56
Arafat: Nu putem să spunem că situația este spre bine, nici că sunt creșteri mari

Secretarul de stat în MAI Raed Arafat declară despre rezultatele restricțiilor impuse în urmă cu două - trei săptămâni că „nu putem să spunem că situația este spre bine, nici că există creșterea care a existat acum două - trei săptămâni”.

Întrebat duminică seara la Digi24 cum evaluează rezultatele măsurilor impuse în urmă cu două trei săptămâni, Arafat a răspuns: „În acest moment putem să spunem că nu mai avem această creștere exponențială care a fost, suntem undeva la un platou, cu unele creșteri și scăderi. Deci nu putem să spunem că situația este spre bine în acest moment, nici nu putem să spunem că există creșterea care a existat acum două trei săptămâni”.

Măsurile au început să aibă un efect, dar durează 30 de zile ca autoritățile să vadă dacă au avut efectul scontat: „Dacă nu, atunci trebuie prelungite sau luate măsuri suplimentare”.

Întrebat, de asemenea, despre veștile bune în ce privește vaccinul și avertismentul OMS despre un posibil val trei al pandemiei, șeful DSU a spus: „Trebuie să ne pregătim mai departe și să lucrăm pe combaterea impactului virusului și în același timp să ne pregătim pentru administrarea vaccinului și pentru vaccinarea populației într-un număr cât mai mare posibil”.

Despre campania de vaccinare Arafat a spus doar că „se lucrează foarte serios” în așa fel încât să nu existe nicio întârziere în momentul în care vaccinul va deveni disponibil.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Raed Arafat