x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Artiștii români, solidari cu victimele incendiului din Club Control

Artiștii români, solidari cu victimele incendiului din Club Control

31 Oct 2015   •   15:27
Artiștii români, solidari cu victimele incendiului din Club Control

Cântăreţii şi actorii români se declară solidari cu victimele incendiului care a avut vineri seară în Club Control din Bucureşti, mulţi dintre ei postând mesaje de susţinere şi condoleanţe pe reţeaua de socializare Facebook.

* Unul dintre cei mai afectaţi de eveniment, Adi Despot, solistul trupei Viţa de Vie, se afla la momentul nefericitului incident chiar în clubul Control. Potrivit unui mesaj publicat pe pagina sa de Facebook, el a ajuns în siguranţă acasă, nefiind rănit.

"This is THE shit! Right here! Noul album Goodbye To Gravity a ajuns azi la mine, mâine seară se lansează în Colectiv. Ne vedem acolo", spunea artistul în mesajul său.

În semn de omagiu pentru victimele incendiului, artistul şi-a actualizat şi poza de profil cu fotografie complet neagră.

* Trupa Pact by Leo Iorga a postat pe pagina de Facebook melodia "Cheamă un înger", o înregistrare din 2013, alături de mesajul "O piesă care se potriveşte acestor momente dureroase... Suntem alături!".

* CRBL şi-a schimbat poza de profil cu una complet neagră sub care a scris "Explozie în clubul Colectiv din Bucureşti. 26 persoane au decedat şi peste 140 au fost rănite. Condoleanţe! Să ne rugăm pentru cei ce sunt în viaţă şi sunt răniţi!"

* Florin Chilian a postat numerele de telefon la care oamenii pot suna pentru a afla informaţii despre starea victimelor alături de un mesaj, în care îi îndemnă pe toţi cei care îi vizitează pagina, să meargă la să doneze sânge. "Există 7 numere de telefon la care oamenii pot suna pentru a afla informatii despre starea victimelor: 021.206.92.91, 021.313.06.05, 021.206.92.83, 021.264.87.04, 021.264.85.25, 021.206.93.75 şi 021.312.25.47. Centrul de donare de sânge de pe doctor Felix a fost deschis acum 5 minute, situaţia fiind de urgenţă. Eu deja completez fişa. PS: să aveţi un act de identitate. Buletin sau paşaport. PPS: cu 24 de h minim înainte să nu fii băut alcool", spune artistul.

* Nicu Alifantis şi-a schimbat fotografia de profil cu o imagine în care, pe un fond negru, se află o lumânare aprinsă. "Un gând pios către toţi cei afectaţi de tragedia din această seară de la Clubul Colectiv. Dumnezeu să-i aibă în paza Sa!", spune el în mesajul său.

* Aceeaşi imagine a postat-o, la fotografia de profil, şi interpreta Elena Gheorghe.

* Andreea Bănică îşi îndeamnă fanii să aprindă o lumânare şi să se roage pentru tinerii morţi în incendiul din club Control. "Să aprindem o lumânare şi să ne rugăm pentru tinerii morţi în tragedia din capitală....Dumnezeu să-i odihnească! Am rămas fără cuvinte...", spune artista.

* Şi Andra apelează atât la fani, cât şi la cunoştinţe, să meargă să doneze sânge pentru cei care au nevoie. "Dumnezeu să aibă grijă de ei! Ştiu că am mulţi fani şi prieteni, aşa că vă rog, să dăm o mână de ajutor, să donăm sânge pentru cei care au nevoie! Sunt 155 de răniţi care au nevoie de sânge în urma accidentului ce a avut loc în Bucureşti. Cei care vor să doneze pot veni de la ora 8 la Centrul de transfuzii din Bucureşti, de lângă Piaţa Victoriei, doctor Caracaş nr 2 şi la centrul de donare de la Spitalul Universitar. Tot respectul pentru toţi cei care merg să doneze!", a spus Andra.

* Andreea Bălan, află în Statele Unite pentru o serie de concerte, a postat şi ea un mesaj de condoleanţe familiilor şi urări de sănătate pentru răniţii din accident. "Cuvintele sunt de prisos.... Condoleanţe familiilor... Sincere urări de sănătate răniţilor ...", a transmis cântăreaţa.

* Connect-r transmite "condoleanţe familiilor celor decedaţi seară la Colectiv! Dumnezeu să-i ierte!".

* Anda Adam în postarea sa de pe Facebook le transmite celor care-i vizitează pagina că "Ministerul Sănătăţii face apel la donarea de sânge".

* Un mesaj similar este transmis şi de Grasu XXL. De asemenea, şi el şi-a schimbat imaginea de profil cu una complet neagră.

* Actorul Marius Manole a oferit o mână de ajutor familiilor celor care au fost în club Control vineri seară, dând share listelor cu răniţi duşi la spitalele Griviţa, Municipal şi Bagdasar.

* Şi Teo Trandafir s-a alăturat acestui gen de iniţiativă dând share listelor cu persoane rănite, dar şi unor materiale despre incendiu ale unor martori sau declaraţii la cald ale unora dintre procurorii care se ocupă de caz.

Guvernul a decretat trei zile de doliu naţional, începând de sâmbătă, ca urmare a incendiului din seara zilei de 30 octombrie, de la Clubul Colectiv din Capitală, care s-a soldat cu 27 de morţi şi peste 150 de răniţi.

Sursa: AGERPRES 

×