x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Astărăstoae, despre percheziţiile de la Spitalul de Arşi: Ancheta se putea face fără mediatizare

Astărăstoae, despre percheziţiile de la Spitalul de Arşi: Ancheta se putea face fără mediatizare

25 Apr 2014   •   12:47
Astărăstoae, despre percheziţiile de la Spitalul de Arşi: Ancheta se putea face fără mediatizare

Preşedintele Colegiului Medicilor Bucureşti, Vasile Astărăstoae, a declarat pentru Digi24 că situaţia de la Spitalul de Arşi din Bucureşti nu este de competenţa colegiului nepunându-se problema unei anchete disciplinare.

„Sunt activităţi ce ţin de administraţie şi nu de codul deontologic. Nu este de competenţa Colegiului Medicilor de a desfăşura o anchetă disciplinară atât timp cât nu este încălcat vreu articol al codului deontologic. E o altă problemă, dacă actul medical a fost făcut corect, pacientul a fost tratat ca un pacient, nu mai e de compenţa Colegiului. Mă deranjează că ancheta se poate face şi fără o asemenea mediatizare, trebuie să vedem rezultatul final, o astfel de presiune va creşte exodul medicilor. Opinia mea este că se încearcă a se acoperi subfinanţarea sistemului pe astfel de acţiuni... medicii, dacă au făcut un act medical corect din punct de vedere al Colegiului Medicilor şi au îndeplinit calitatea de medici, fiecare răspunde individual dacă a încălcat o lege”, a declarat Vasile Astărăstoae.


×