x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Atribuţiile Alinei Bica la Ministerul Justiţiei, când aproba circuitul şpăgii uriaşe la retrocedări

Atribuţiile Alinei Bica la Ministerul Justiţiei, când aproba circuitul şpăgii uriaşe la retrocedări

23 Noi 2014   •   17:23
Atribuţiile Alinei Bica la Ministerul Justiţiei, când aproba circuitul şpăgii uriaşe la retrocedări
Sursa foto: Atribuţiile Alinei Bica la Ministerul Justiţiei, când aproba circuitul şpăgii uriaşe la retrocedări

Alina Mihaela Bica a devenit în ianuarie 2009 secretar de stat la Ministerul Justiţei. Ea era detaşată de la DIICOT într-o funcţie de demnitate publică. Elena Udrea spune că a cunoscut-o şi au devenit prietene pentru că făceau parte din echipa Guvernului Boc. Bica şi Udrea au continuat şi adâncit prietenia până la limita depăşirii normelor de comportament ale magistraţilor. Călătoria ei la Paris a fost sancţionată public, dar nelămurită din punctul de vedere al intereselor. Dosarul Plumbuita scoate la iveală legăturile strânse dintre familia Cocoş şi Alina Bica. Prin semnătura secretarului de stat de la Justiţie, în 2011 familia Cocoş ar fi beneficiat de o zece milioane de euro drept recompensă pentru despăgubirea dată lui Stelian Gheorghe. Iată ce atribuţii avea Alina Bica în Ministerul Justiţiei. Un document al CSM (hotărârea nr.43 din 20 decembrie 2011, referatul nr. 31787/1154/2011) arată: 

"În calitate de secretar de stat în Ministerul Justiţiei, doamna Alina Mihaela Bica coordona activitate de avizare a actelor normative, Direcţia tehnologia informaţiei, departamentele financiar-contabil şi de investiţii, precum şi compartimentele contencios, drept internaţional şi cooperare judiciară şi Biroul pentru prevenirea criminalităţii şi de cooperare cu oficiile de recuperare a creanţelor din statele membre ale Uniunii Europene. Totodată, coordona activitatea Oficiului Naţional al Registrului Comerţului, al Institutului Naţional de Expertize Criminalistice şi al Autorităţii Naţionale pentru Cetăţenie", se precizează în document.

Alina Bica, în arest pentru 30 de zile

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis ca Alina Bica, procuror şef al DIICOT, să fie arestată preventiv pentru 30 de zile, într-un dosar în care este acuzată de DNA de săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu. Mandate de arestare preventivă au primit şi Emil Nuţiu, expert evaluator; Lăcrimioara Alexandru şi Dragoş Bogdan, membri ai Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul ANRP...citeşte mai mult.

Alina Bica, criză de nervi, a sărit la jurnaliști: "Ce doriți? Nu v-ar fi rușine..." (VIDEO)


După aproape nouă ore, cât a durat ședința de judecată la ÎCCJ, Alina Bica a părăsit sediul instanței supreme în jurul orei trei, imediat ce i-a expirat ordonanța de reținere pentru 24 de ore. La ieșirea din sediul instanței, care rămăsese în pronunțare, Alina Bica a fost lovită din greșeală cu camera de un operator al unei televiziuni, în îmbulzeala creată de jurnaliștii prezenți, dornici în a primi răspunsuri la întrebările lor...citeşte mai mult.

Alina Bica, elogiu evaluatorului. DNA: Suma plătită este mai mare decât TOTALUL despăgubirilor plătite de ANRP pe tot anul 2011

Procurorii arată că, pe 15 martie 2011, cei 9 membri ai Comisiei Centrale, printre care se aflau Alina Bica, Marko Attila, Sergiu Ionuţ Diacomatu, Remus Baciu, George Dragoş Bogdan şi Lăcrămioara Alexandru, au luat în dezbatere cererea de retrocedare a suprafeţei de 13.0535 ha din zona Plumbuita, beneficiar fiind omul de afaceri Stelian Gheorghe. La dosar exista un raport întocmit de evaluatorul Emil Nuţiu, care a stabilit o valoare de despăgubire de 377.282.300 lei. Alina Bica îl lăuda în faţa membrilor Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor din ANRP pe expertul evaluator implicat în retrocedarea terenului din zona Plumbuita, deşi raportul întocmit de acesta era unul supraevaluat grosolan, se arată în referatul DNA...citeşte mai mult.

Vezi toate articolele despre Alina Bica


×