x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Au început lucrările de reabilitare a Muzeului Național „George Enescu”

Au început lucrările de reabilitare a Muzeului Național „George Enescu”

09 Noi 2021   •   18:47
Au început lucrările de reabilitare a Muzeului Național „George Enescu”

Lucrările de reabilitare a Muzeului Național „George Enescu” au început, a anunțat marți Ministerul Culturii. Valoarea lucrărilor depășește 6 milioane de euro.

Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, a discutat marți, odată cu începerea lucrărilor de reabilitare, cu antreprenorul care a câștigat licitația publică, finalizată după 3 ani de la începerea acesteia, din cauza contestațiilor.

„Îmi doresc ca, peste 2 ani, publicul să se bucure, din nou, de un spațiu mai generos destinat Muzeului Național George Enescu, care va ocupa 85% din totalul imobilului. Este modul onest prin care putem să îi păstrăm memoria vie maestrului George Enescu. Palatul Cantacuzino, un reper arhitectural pentru români, a fost inclus încă din 2007 în Lista Monumentelor Patrimoniului European. Lucrările de restaurare au fost deja demarate, iar o echipă impresionantă de restauratori are grijă să păstreze autenticitatea acestui lăcaș cultural”, a declarat Bogdan Gheorghiu.

Acesta a spus că investițiile în cultură contribuie la o vizibilitate mai mare a României în afara granițelor și, implicit, la creșterea numărului de vizitatori.

„Totodată, pentru artiști îmi doresc ca acesta să devină un hub creativ care să încurajeze expresia și inițiativele culturale. Sper să ne revedem peste 2 ani și să putem deschide ușile, printr-o manifestare așa cum se obișnuia pe vremea Nababului”, a mai spus ministrul Culturii.

Contracul de reabilitare a fost semnat în luna iunie 2021. Valoarea investiției depășește 6 milioane de euo, fără TVA, , iar durata contractului este de 24 de luni. Finanțarea este făcută dintr-un împrumutul acordat de Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei (BDCE).

(sursa: Mediafax)

×