x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Au început lucrările la pista de biciclete de pe Calea Victoriei. Circulația va fi restricționată

Au început lucrările la pista de biciclete de pe Calea Victoriei. Circulația va fi restricționată

05 Noi 2019   •   11:54
Au început lucrările la pista de biciclete de pe Calea Victoriei. Circulația va fi restricționată

Lucrările la pista de biciclete de pe Calea Victoriei, pe segmentul delimitat de Bd. Regina Elisabeta şi Splaiul Independenţei au început noaptea trecută, potrivit unui comunicat al Primăriei Capitalei.
Compania Municipală Străzi, Poduri şi Pasaje Bucureşti S.A. şi Compania Municipală Managementul Traficului a demarat lucrările de execuţie a proiectului "Implementarea unui sistem de transport cu bicicleta în zona centrală a Municipiului Bucureşti", pe segmentul Calea Victoriei, (delimitat de Bd. Regina Elisabeta şi Splaiul Independenţei). Acest segment face parte din Traseul 3 al proiectului: Calea Victoriei - Pod Naţiunile Unite - Splaiul Independenţei - Pod Grozăveşti - b-dul Mihail Kogălniceanu - b-dul Regina Elisabeta.

Pentru realizarea pistei pentru biciclete, se vor institui restricţii pe banda 3 a sensului de mers dinspre Bd. Regina Elisabeta, cu asigurarea a două benzi de circulaţie pe acest sens, respectiv cu asigurarea unei benzi de circulaţie pe sensul dinspre Splaiul Independenţei, până la intersecţia cu Str. Mihai Vodă.

Lucrările executate în această perioadă presupun frezarea stratului carosabil, montarea de borduri din granit, aducerea la cotă a căminelor şi gurilor de scurgere existente pe viitorul traseu, lucrări de canalizaţie pentru montarea semafoarelor pietonale şi de biciclişti, asfaltare, realizarea de marcaje lungitudinale şi transversale, precum şi semnalizare temporară.

Durata realizării acestui segment este de 31 de zile, începând cu data de 4 noiembrie 2019, iar costul lucrărilor de proiectare şi execuţie este în valoare de 1.249.380 lei inclusiv TVA.

În ceea ce priveşte celelalte două tronsoane aferente traseului 3, urmează obţinerea autorizaţiei de construire, condiţionată de închiderea celorlalte lucrări aflate în desfăşurare şi de obţinerea avizului de la Brigada Rutieră.

Având în vedere avizul Brigăzii Rutiere, lucrările la cele 4 trasee vor fi executate etapizat, pe fiecare tronson în parte, în funcţie de finalizarea altor proiecte aflate momentan în desfăşurare, respectiv reabilitarea colectoarelor principale de canalizare, reabilitarea malurilor râului Dâmboviţa şi realizarea parcajului subteran în zona Decebal.

Subliniem că Primăria Municipiului Bucureşti continuă procedurile privind realizarea tuturor traseelor din proiect, etapa de proiectare tehnică fiind încheiată pentru toate cele 3 trasee.

În prezent, stadiul acestora este următorul:

Traseul 1 (Tronsonul 1: Piaţa Victoriei - Bdul. Aviatorilor - b-dul Beijing - str. Nicolae Caranfil - şos. Pipera; Tronsonul 2: B-dul. Constantin Prezan - şos. Kiseleff - Piaţa Presei Libere)

În ceea ce priveşte tronsonul 1, lucrările de infrastructură au fost deja finalizate, iar lucrările de semnalizare se vor demara după semnarea contractului cu ofertantul câştigător al licitaţiei. Reamintim că procedura de achiziţie pentru lucrările de semnalizare a fost contestată la Tribunalul Bucureşti, care a respins contestaţia ca fiind neîntemeiată.

Pentru tronsonul 2 s-a realizat proiectul tehnic şi urmează să fie demarată procedura de atribuire pentru execuţia lucrărilor.

Traseul 2: (P-ţa Victoriei - B-dul Iancu de Hunedoara - Şos. Ştefan cel Mare - Şos. Mihai Bravu)

Pentru acest segment se caută noi soluţii pentru reconfigurarea traseului.

Traseul 4: (B-dul Libertăţii - Piaţa Constituţiei - B-dul Unirii - B-dul Decebal - B-dul Basarabia - Stadionul Naţional) - urmează obţinerea autorizaţiei de construire şi emiterea ordinului de începere pentru lucrările de execuţie.

AGERPRES 

 

×
Subiecte în articol: primaria capitalei pista de biciclete