x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Autoritățile verifică modul în care a fost gestionată situația femeii de 53 de ani care s-a sinucis în București

Autoritățile verifică modul în care a fost gestionată situația femeii de 53 de ani care s-a sinucis în București

23 Mai 2015   •   13:21
Autoritățile verifică modul în care a fost gestionată situația femeii de 53 de ani care s-a sinucis în București

Vicepremierul Gabriel Oprea, ministru al Afacerilor Interne, a declarat sâmbătă, într-o conferinţă de presă la Sibiu, că i-a cerut secretarului de stat Raed Arafat să verifice modul în care s-a acţionat de către autorităţile abilitate în cazul femeii care s-a sinucis vineri în Capitală, după ce a stat peste 30 de ore pe o clădire.

"I-am dat sarcină şi chiar verifică modul cum s-a acţionat în acel caz, unde a fost şi presa, au fost toate autorităţile. Este complicat în momentul când cineva doreşte să îşi ia viaţa (...) Domnul doctor Arafat are o echipă care cercetează în momentul de faţă şi sunt convins că în scurt timp se vor da rezultatele acestui control, se va da publicităţii", a afirmat Oprea, întrebat dacă s-au respectat procedurile pentru aceste cazuri.

Ministrul Afacerilor Interne a adăugat că România are proceduri standard europene în această privinţă, iar din statistici rezultă că cele mai multe astfel de cazuri, de negociere cu persoane care ameninţă să îşi ia viaţa, procedurile derulate au rezultat pozitiv.

"Este complicat să previi când cineva vrea să îşi ia viaţa din diferite motive. Cel mai important lucru şi cel mai uşor, trebuie să investim acolo unde oamenii trebuie apăraţi. Mă refer la catastrofe, la calamităţi, unde fără voia lor, din păcate cutremure sau alte calamităţi, trebuie să asigurăm toată logistica, să putem să prevenim acolo unde li se pune viaţa în pericol oamenilor", a mai spus Gabriel Oprea.

O femeie s-a aruncat vineri de pe o clădire de pe strada George Enescu nr. 7 din sectorul 1, după ce a ameninţat, timp de 35 de ore, că se va sinucide. Căzătura i-a fost fatală.

Poliţia Capitalei a confirmat decesul, dar nu a putut preciza dacă femeia a alunecat sau s-a aruncat.

"Negociatorii au încercat să o salveze, a fost adusă şi familia, un preot, dar situaţia dânsei era delicată", a declarat pentru AGERPRES purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Bogdan Ghebaur.

O echipă de negociatori ai Poliţiei Capitalei încercase să o convingă pe femeie să coboare de pe clădire.

"Nu este vorba despre vreun protest al femeii. Am înţeles că se află într-o stare depresivă, care ar fi provocată de faptul că acum doi ani i-a murit copilul. De atunci nu şi-a mai revenit. Echipa de negociatori a fost trimisă la faţa locului încă de ieri şi încearcă să o convingă să coboare, dar ea nu colaborează nici cu noi, nici cu familia. Femeia a ameninţat că se aruncă de pe clădire", declarase anterior Bogdan Ghebaur.

Femeia nu a vrut să discute nici cu soţul ei, cu prieteni sau alţi cunoscuţi. La faţa locului fuseseră trimise o ambulanţă şi un echipaj de pompieri.

Secretarul de stat Raed Arafat a relatat vineri seară, la Realitatea TV, că femeia respectivă a primit apă şi mâncare, iar la faţa locului au fost doi negociatori specializaţi şi s-a adus şi o pernă specială pentru astfel de situaţii, însă nu a fost umflată pentru că femeia a început să se agite când a văzut-o şi exista riscul ca aceasta să sară tocmai din acest motiv. El a mai precizat că se va analiza de către comisia ISU care verifică desfăşurarea acestui caz de ce perna respectivă a fost adusă abia după 30 de ore de când femeia s-a urcat pe acoperişul clădirii.

×