x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Averea lui Fenechiu, salvată de partaj! Executarea silită e suspendată

Averea lui Fenechiu, salvată de partaj! Executarea silită e suspendată

26 Mai 2015   •   16:51
Averea lui Fenechiu, salvată de partaj! Executarea silită e suspendată
Sursa foto: Relu Fenechiu şi soţia sa, Mariana / ziaruldeiasi.ro

Executarea silită a lui Relu Fenechiu a fost suspendată, zilele trecute, ca urmare a unei decizii luate de Judecătoria Iaşi. Lichidatorul care administrează firma prejudiciată în dosarul “Transformatorul” a obţinut executarea silită a mai multor proprietăţi şi bunuri aparţinând fostului lider liberal.

Executarea silită pentru recuperarea prejudiciului din dosarul “Transformatorul” a fost suspendată de judecătorii ieşeni până ce justiţia va finaliza dosarul de partaj intentat de soţia lui Relu Fenechiu, Mariana, scrie ziaruldeiasi.ro.

După ce un birou de executori judecătoreşti a obţinut executarea silită împotriva familiei lui Fenechiu, membrii acesteia au intentat mai multe  acţiuni prin intermediul cărora încearcă să scape de plata prejudiciului.

Citeşte şi  Relu Fenechiu: Domnule preşedinte, voi avea şansă la o judecată dreaptă? „Justiţia independentă” m-a judecat strâmb…

Una dintre aceste acţiuni a fost intentată de către soţia lui Relu Fenechiu, Mariana, cea care a solicitat, la finele anului trecut, împărţirea averii pe care o deţine împreună cu soţul ei.

Vineri, 22 mai, magistraţii Judecătoriei Iaşi au suspendat pe termen neprecizat punerea în practică a executării silite până la finalizarea cererii de partaj. În decizia judecătorilor ieşeni nu este precizat şi un termen până la care justiţia urmează să realizeze partajul dintre cei doi soţi.

Prejudiciul din dosarul “Transformatorul” se ridică la peste 5,5 milioane de lei şi ar trebui recuperat în numele Servicii Energetice Moldova, prin intermediul lichidatorului judiciar.

Fenechiu se află în prezent în Penitenciarul de Maximă Siguranţă din Iaşi, acolo unde îşi execută cei cinci ani de puşcărie primiţi în acest dosar. Alături de el se află şi fratele său, Lucian Fenechiu, care a primit şi el aceeaşi pedeapsă în acest dosar.

×