x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Averile lui Dabela si Teodorescu

Averile lui Dabela si Teodorescu

02 Feb 2004   •   00:00

La cererea procurorilor Parchetului National Anticoruptie, comisia de cercetare a averilor de pe langa Curtea de Apel Bucuresti a luat la puricat averile fostului director RADET, Gheorghe Dabela, si fostului consilier guvernamental Virgil Teodorescu.

Miliarde nejustificate Ion Alexandru Intre averea detinuta de Gheorghe Dabela si veniturile reale realizate de acesta exista o disproportie vadita, cel in cauza neputand justifica dobandirea unei parti din bunurile mobile si imobile aflate in proprietatea sa, valoarea acestora ridicandu- se la concurenta sumei totale de 4,6 miliarde de lei. Averea consta intr-un apartament situat in Bulevardul Decebal din Bucuresti, un imobil si un teren de 240 mp in Predeal, cumparat la pretul mentionat in contract de 144.000.000 de lei si reamenajat integral, o casa de vacanta in comuna Gruiu din judetul Ilfov, o suprafata de 2.500 mp teren intravilan, doua apartamente de lux aflate in proprietatea fiului sau, un autoturism Espero, numeroase conturi bancare, tablouri de valoare si bijuterii, precum si bunuri electronice si electrocasnice. Gheorghe Dabela a fost arestat pe 5 decembrie 2002, fiind trimis ulterior in judecata pentru patru infractiuni de luare de mita. Fostul director RADET a cerut spaga pentru incheierea si derularea unor contracte economice intre RADET Bucuresti si cele patru firme, contracte in baza carora regia autonoma condusa de Dabela era obligata sa plateasca partenerilor sume de ordinul sutelor de miliarde de lei si al zecilor de milioane de marci germane.

Case si terenuri nedeclarate P NA a pus sechestrul asigurator asupra imobilului detinut de Virgil Teodorescu in Bucures ti, a carui valoare este de aproximativ 150.000 de dolari. Teodorescu mai detine insa, impreuna cu sotia sa, inca un imobil in Bucuresti, precum si doua terenuri in comuna damboviteana Runcu, in suprafata de 600, respectiv 2.440 mp. Perchezitiile facute de procurori acasa la Virgil Teodorescu au mai relevat si faptul ca inculpatul, impreuna cu sotia sa, detin mai multe bunuri de valoare, bijuterii, obiecte de arta, aparatura electronica si electrocasnica in valoare de aproximativ 250 de milioane de lei, precum si conturi bancare in lei si valuta prin care au fost rulate, in timp, mari sume de bani. Virgil Teodorescu a fost trimis in judecata in decembrie 2003 pentru trafic de influenta in forma continuata, fiind acuzat ca a cerut in 2001 doua milioane de dolari unui om de afaceri pentru a interveni pe langa niste functionari din Ministerul Finantelor, Consiliul Judet ean Prahova si Administrat ia Publica Locala Busteni sa elibereze o serie de documente necesare emiterii unei garantii pentru un imprumut de 60 de milioane de dolari, care urma sa fie contractat de la doua banci din strainatate.

×
Subiecte în articol: observator