x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Avertisment din partea ONU: Populația România scade îngrijorător

Avertisment din partea ONU: Populația România scade îngrijorător

01 Aug 2015   •   13:17
Avertisment din partea ONU: Populația România scade îngrijorător
Sursa foto: Victor Stroe/Intact Images

ONU avertizează că România va înregistra o scădere a populaţiei de peste 20% până în anul 2050 fiind una dintre cele mai mari rate de scădere din lume.
 
Populaţia României a scăzut sub 20 mililoane de locuitori. Este un record negativ din 1968 încoace, pe care îl vom păstra şi în următorii 35 de ani. Numărul locuitorilor României va scădea cu 22 de procente până în 2050. În clasamentul scăderilor suntem pe locul al doilea la nivel mondial, după vecinii noştri bulgari.
 
În Bulgaria populaţia va scădea cu 27%, de la 7 milioane la 5 milioane de locuitori.
 
După Bulgaria şi România, următoarele zece poziţii din clasament sunt ocupate de mai multe ţări din estul Europei: Republica Moldova, Ungaria, Serbia, Croaţia, Lituania, Letonia.
 
La polul opus, India şi China vor deveni cele mai populate ţări ale lumii, cu 1,4 miliarde de locuitori în următorii 7 ani.
 
Explicațiile date de ONU pentru scăderea drastică a populației din țara noastră sunt la fel de îngrijorătoare: rata scăzută a fertilităţii, mortalitatea infantilă care este la cele mai ridicate cote din întreaga Uniune Europeană cât şi sporul natural negativ. În aceste condiţii, pentru ca nivelul populaţiei să revină la 20 de milioane de locuitori, fiecare femeie din România ar trebui să nască minimum doi copii.

×