x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Avertismentele lui Virgil Ardelean

Avertismentele lui Virgil Ardelean

06 Feb 2004   •   00:00

Chestorul-sef Virgil Ardelean, seful serviciului secret al Internelor, a declarat ca 30 la suta dintre angajatii ministerului testati de unitatea sa in 2003 sunt vulnerabili la savarsirea faptelor de coruptie.

Seful Directiei Generale de Informatii si Protectie Interna mai spune ca "s-au multiplicat si profesionalizat modalitatile de corupere, santajare ori intimidare a unor cadre in special din partea unor exponenti ai crimei organizate", dar si "tentativele de a penetra sistemul informativ politienesc, pentru a directiona unele actiuni informativ-operative si investigatii, cu scopul de a facilita excluderea unor concurenti de pe piata si largirea zonelor de influenta ale unor grupuri criminale".
Chestorul a mai aratat ca s-a multiplicat si "studierea de catre anumite medii de interes a dispozitivelor de actiune, a capacitatii de reactie a fortelor MAI, a dota rii, in vederea configurarii unor abordari in cadrul relat iilor bi ori multilaterale".

"EXPORT". Gruparile de crima organizata cele mai periculoase sunt in Bucuresti (fiind identificat un lider ce conduce 493 de "locotenenti"), dar si Bacau, Brasov, Braila, Constanta, Dambovita, Ilfov, Valcea.
La "exportul" de criminalitate, raufacatorii nostri sau orientat, potrivit chestorului, cu predilectie spre Spania, apoi Italia, Franta, Anglia, Germania, Austria si Olanda.

CU OCHII PE GURU. Virgil Ardelean mai atrage atentia ca exista in Romania 24 de organizatii/grupari, cu aproximativ 78.000 de membri si simpatizanti, ale caror activitati au impact asupra sigurantei publice: "Victimizeaza tineri, intelectuali neconsacrati, femei dornice de voluptate si sublim; sunt conduse de "lideri", "guru", "sefi", "discipoli"".

ATENTIE LA DELFINI. Pe langa acestea, seful serviciului secret mai avertizeaza si asupra existentei "delfinilor", care se ocupa cu "colectarea unor sume in contul unor investitii ulterioare prin atragerea frauduloasa a participantilor". In ceea ce priveste drogurile, Virgil Ardelean spune ca se remarca mai ales "cresterea numarului consumatorilor aproape in toate orasele si penetrarea mediului rural", dar si "cresterea preocuparilor pentru producerea in tara de droguri sintetice".

×
Subiecte în articol: observator