x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Avertizare MAE: Coduri roşu şi portocaliu de ploi

Avertizare MAE: Coduri roşu şi portocaliu de ploi

19 Sep 2017   •   08:09
Avertizare MAE: Coduri roşu şi portocaliu de ploi
Sursa foto: Linjerry/Getty Images/iStockphoto

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau călătoresc în Republica Croaţia că prognozele meteorologice locale indică pentru perioada imediat următoare masive căderi de precipitaţii, în special în regiunile Istria, Dalmaţia centrală şi regiunea central continentală Gospic, pentru care s-a emis cod roşu de ploi, precum şi regiunile central continentale Karlovac şi Knin, pentru care s-a emis cod portocaliu pentru aceleaşi fenomene meteorologice.

Din cauza precipitaţiilor, vor fi posibile inundaţii, inclusiv ale unor elemente de infrastructură ale drumurilor publice, perturbări ale circulaţiei rutiere şi alunecări de teren, informează MAE printr-un comunicat remis luni seară.

Din cauza situaţiei din teren, care poate suferi modificări de la o oră la alta, MAE la recomandă cetăţenilor români consultarea, pentru informaţii actualizate, a următoarelor pagini de Internet: Automobil Clubul Croat - http://www.hak.hr/en, Compania Naţională Croată de Căi Ferate - http://www.hznet.hr, Autoritatea Portuară Croată - http://www.portauthority.hr şi Agenţia Croată de Aviaţie Civilă - http://www.ccaa.hr, precum şi http://www.meteoalarm.eu/ro_RO/0/0/HR-CroaCia.html, iar, în situaţii de urgenţă, pe teritoriul croat, pot apela numărul european unic de urgenţă 112.

Cetăţenii români afectaţi de situaţia din atenţionare pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Zagreb +38514677660 sau +38514610009, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de urgenţă al misiunii României la Zagreb: +38598414341.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://zagreb.mae.ro şi www.mae.ro şi reaminteşte că cetăţenii români care se deplasează în străinătate au la dispoziţie aplicaţia 'Călătoreşte în siguranţă' (disponibilă gratuit în 'App Store' şi 'Google Play'), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie. www.agerpres.ro

×
Subiecte în articol: cod rosu