x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Avocaţii lui Adrian Năstase cer anularea pedepsei. Aceştia susţin că faptele pentru care a fost condamnat fostul premier s-au prescris

Avocaţii lui Adrian Năstase cer anularea pedepsei. Aceştia susţin că faptele pentru care a fost condamnat fostul premier s-au prescris

25 Iun 2012   •   08:22
Avocaţii lui Adrian Năstase cer anularea pedepsei. Aceştia susţin că faptele pentru care a fost condamnat fostul premier s-au prescris

Avocatii lui Adrian Nastase cer anularea pedepsei de doi ani de inchisoare primita de fostul presedinte al PSD in dosarul "Trofeul Calitatii". Acestia cer Tribunalului Bucuresti ca solicitarea de amanare a executarii pedepsei sa se judece mai repede de 5 iulie, data stabilita initial.

De asemenea, avocatii au introdus si o contestatie in anulare, o cale extraordinara de atac. Acestia sustin ca faptele pentru care a fost condamnat Nastase s-au prescris si ca, prin urmare, acesta a fost condamnat pe nedrept.

Avocatii mai spun ca Nastase a fost trimis in judecata ca presedinte al PSD, dar judecatorii l-au condamnat si pentru ca era premier al Romaniei, fara a se cere insa avizul Parlamentului.

Ion Cazacu, unul dintre avocatii lui Nastase, a declarat luni dimineata ca s-a depus o cerere la tribunal pentru a se comunica daca exista proces-verbal de incarcerare.

"Daca exista acest proces-verbal, atunci vorbim de o stare de detentie, daca el nu exista, vorbim numai de o procedura a punerii in executare nedusa pana la capat, asa cum ati fost informati ieri de Politia Capitalei, care are acel centru de detentie temporar", a precizat Cazacu.

El a adaugat ca cererea va fi adresata Tribunalului Bucuresti pentru ca acesta sa confirme sau sa infirme existenta procesului-verbal.

Avocatii lui Adrian Nastase au depus joi la Tribunalul Bucuresti o cerere de amanare a executarii pedepsei in cazul fostului premier, fiind invocate motive de sanatate, iar primul termen de judecata a fost stabilit pentru data de 5 iulie.

Inalta Curte de Casatie si Justitie l-a condamnat definitiv, miercuri, pe Adrian Nastase la doi ani de inchisoare cu executare in dosarul 'Trofeul calitatii'.

Fostul premier se afla internat la Spitalul Floreasca, unde a fost supus unei interventii chirurgicale, in urma tentativei de suicid avute miercuri seara la locuinta sa.

Dupa interventia chirugicala la care a fost supus, prof. dr Ioan Lascar a declarat ca Adrian Nastase ar putea ramane spitalizat 'aproximativ doua saptamani', in functie de evolutia starii de sanatate.

×