x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator BAC 2012. O gălăţeancă de 50 de ani a excelat la proba Eminescu. Un elev bolnav de meningită a dat examen singur în clasă

BAC 2012. O gălăţeancă de 50 de ani a excelat la proba Eminescu. Un elev bolnav de meningită a dat examen singur în clasă

de Agerpres    |    02 Iul 2012   •   14:15
BAC 2012. O gălăţeancă de 50 de ani a excelat la proba Eminescu. Un elev bolnav de meningită a dat examen singur în clasă

O galateanca de 50 ani, proaspat absolventa a liceului, a trecut, azi, prin emotiile primei probe scrise, cea de limba si literatura romana, a examenului de Bacalaureat.

Chiar daca are familie si serviciu si a avut unele necazuri familiale, femeia s-a prezentat foarte increzatoare la examenul maturitatii.

"Am avut si probleme anul acesta. Mi-a murit sotul, dar cu toate acestea am gasit timp sa ma pregatesc pentru Bacalaureat", a spus eleva de 50 de ani.

Iar daca anul acesta Mihai Eminescu le-a dat mari batai de cap tinerilor care trebuiau sa prezinte "tema si viziunea despre lume" dintr-un text poetic studiat din opera marelui poet national, pentru eleva de 50 de ani, "Luceafarul" a fost "floare la ureche".

"Mi-a placut opera lui Eminescu si mi-a facut mare placere sa invat Luceafarul. Am scris peste doua pagini si cred ca voi lua nota mare", a mai spus absolventa.

Lucrurile au mers bine la proba de Limba si Literatura Romana si in judetul Dolj, exceptand scoaterea din examen a 13 candidati, care au fost prinsi copiind.

Cei 13 au fost prinsi cu fituici sau copiind dupa telefonul mobil. Patru astfel de cazuri au fost inregistrate si in Judetul Timis. Trei dintre ei au fost prinsi cu fituici, in timp ce al patrulea, din Timisoara, a avut ghinionul de a-i suna telefonul in timpul examenului, motiv pentru care a fost eliminat din concurs.

Daca un telefon care suna este motiv de scos din examen, celor care au intarziat justificat la proba de Bac, li se mai acorda o sansa. Este si cazul a doi elevi din Suceava, care au prezentat motive obiective pentru care nu s-au putut prezenta la timp, in concurs, astfel incat au dat proba dupa-amiaza, dupa subiectul de rezerva.

Au existat, de asemenea, si cazuri speciale. Un elev din municipiul Suceava a dat examenul singur in clasa, pentru ca sufera de meningita. Acesta a fost asistat de o comisie speciala, formata dintr-un profesor si doi asistenti, care au purtat masti si manusi.

Un alt caz special este cel al elevului de la Grupul Scolar "Tomsa Voda", din orasul Solca, care a fost injunghiat in inima, saptamana trecuta, de un coleg, chiar in fata scolii. El a dat examenul, cu o comisie speciala, chiar in Spitalul Municipal Radauti, unde a fost operat si a ramas internat.

×
Subiecte în articol: bac 2012