x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Bacău / Un deţinut s-a sinucis în această dimineaţă

Bacău / Un deţinut s-a sinucis în această dimineaţă

25 Feb 2009   •   00:00

Un deţinut din Penitenciarul Bacău a fost găsit mort, prin spânzurare, în această dimineaţă. Constantin C., de 28 ani, a fost găsit de colegii de celulă la ora 4,00, atârnând de un cearşaf legat de bara de fier a patului suprapus. Bărbatul era condamnat la 3 ani şi 6 luni închisoare pentru furt calificat.



Bărbatul nu a lăsat nici un înscris privind decizia sa de sinucidere iar medicii legişti afirmă că nu prezenta nicio urmă de agresiune. Colegii de detenţie spun că nu au simţit când sinucigaşul şi-a pus în aplicare intenţia. Subinspectorul Adrian Novac, purtător de cuvânt al penitenciarului băcăuan, spune că deţinutul mai avea o lună până când ar fi putut depune cerere pentru admiterea la Comisia de eliberări condiţionate şi participa la programe de educare şi muncă în regim de semilibertate.

Oficialul penitenciarului din Bacău mai afirmă că nu s-au descoperit motivaţiile pentru care deţinutul şi-a pus capăt zilelor, dar deţinuţii din celulă i-ar fi mărturisit că bărbatul era foarte trist, deoarece în anii de detenţie nu a fost vizitat decât o singură dată de rude. În ultimii cinci ani, în Penitenciarul Bacău a mai murit un deţinut, dar în cazul acestuia medicii legişti au constatat că suferise un atac de cord.

×
Subiecte în articol: romania