x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Bănicioiu despre proiectul de lege privind vaccinarea: Nu este forma finală, totul va fi dezbătut în Parlament

Bănicioiu despre proiectul de lege privind vaccinarea: Nu este forma finală, totul va fi dezbătut în Parlament

01 Oct 2015   •   00:04
Bănicioiu despre proiectul de lege privind vaccinarea: Nu este forma finală, totul va fi dezbătut în Parlament

Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, şi-a manifestat speranţa că proiectul de lege privind vaccinarea va fi finalizat până la sfârşitul anului, după care urmează să fie dezbătut în Parlament.

"Acesta este un proiect elaborat de un grup de lucru format din specialişti, epidemiologie, medici de familie, reprezentanţi ai Ministerului, ai Agenţiei Naţionale a Medicamentelor şi Dispozitivelor Medicale. Aceasta nu este forma finală a proiectului, nici în ceea ce priveşte sancţiunile. Totul poate fi dezbătut şi va fi dezbătut în Parlament, pot fi aduse amendamente, pot fi aduse sugestii în continuare şi la MS, dar totuşi acest draft pe care ni l-au înaintat specialiştii trebuie luat foarte serios în considerare. Mie mi se pare o propunere destul de reuşită, este adevărat că am şi eu câteva amendamente legate de această problemă, a celor care să zicem că refuză vaccinul, părinţii refuză şi atunci ar avea o problemă de a-şi continua activitatea şcolară. Aici este singura chestiune unde mai putem să discutăm", a declarat ministrul Sănătăţii, cu prilejul festivităţii de deschidere a evenimentului "Zilele Institutului Clinic Fundeni.

El a precizat că pune foarte mare accent pe ceea ce spun specialiştii în domeniu dar şi pe practica europeană.

"Eu sper ca acest proiect să fie finalizat cât mai repede, adică anul acesta. Cred că poate trece prin Parlament. Are de trecut prin Comisia de sănătate din Senat, Comisia de sănătate din Cameră pentru a intra în vigoare aşa cum sunt prevăzute lucrurile, în şase luni. Adică ar însemna anul viitor, după cele şase luni", a susţinut demnitarul.  

×