x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Barajul Novaci, “armătură” de băsişti

Barajul Novaci, “armătură” de băsişti

de Dan Constantin    |    30 Iul 2014   •   17:14
Barajul Novaci, “armătură” de băsişti
Sursa foto: DANIEL MIHAILESCU/AFP/Mediafax Foto

Microhidrocentrala de la Novaci este punctul de la care a pornit inundaţia pe râul Gilort. Datele oferite de viceprimar arătau că barajul a fost fisurat. Am încercat să aflăm amănunte legate de proprietarii acestui punct energetic. Am aflat că microhidrocentrala Novaci a fost preluată de la Hidroelectrica şi finalizată de OBRASCON TOTAL SRL. La sediul din Bucureşti al firmei o secretară a spus să revenim în august. Până atunci, aflăm din sursele deschise că OBRASCON este angajată în mai multe construcţii de microhidrocentrale. Administrator este inginerul Dragoş Stănescu, având ca acţionar şi pe Ungureanu Cătălin Răzvan.

În 2009, Dragoş Stănescu era asociat cu Zegrean Mircea Vasile, fratele celebrului judecător Zegrean de la Curtea Constituţională.
Mircea Zegrean a fost cadorisit în 2009 de ministrul Videanu cu monopolul pe ţară al verificărilor de cazane şi încercări de rezistenţă din faimosul scandal ISCIR. Zegrean a fost obligat să iasă din asocierea cu Stănescu. Relaţiile însă au funcţionat şi se poate spune că barajul de la Novaci a avut o temelie politică solidă în PDL, pusă de regimul Băsescu.

×