x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Băse vrea iar “împreună”

Băse vrea iar “împreună”

de Luiza Moldovan    |    21 Apr 2014   •   17:37
LA VIE EN MOV
Care m-a buşit plânsu’ când am citit mesajul de Paşti al tătucului Băse de anul ăsta! Mai exact, mesajul de anul ăsta al tătucului Băse, să nu existe confuzii. Care nu m-am mai putut abţine, deoarece m-am emoţionat foarte mult! Adică nu. M-am emoţionat chiar cumplit. Sper din toată inima că însuşi el, tătucul nostru, al tuturor românilor, a scris cu mânuţa lui aceste cuvinte frumoase şi care doare, şi nu un anonim bugetar, plătit din banii noştri, ai tuturor, un oarecare mai cu fandoseli la scris, mai dăruit de natură, ca să zic aşa, cu darul scrisului.

Spun asta pentru că tare frumos mai zice el şi aş vrea să cred că aceste frumoase rânduri s-au scurs prelins chiar din inima pură a alesului neamului. Ia citiţi aici: “Doresc să adresez tuturor românilor urările mele cele mai călduroase , cu prilejul Sfintelor Sărbători de Paşti”. Paranteză: cred, totuşi, că p-asta cu “Sfintele Sărbători de Paşti a luat-o de undeva, că, nu ştiu de ce, mi se pare tare cunoscută; parcă totuşi am mai auzit-o într-un sms, dacă nu mă-nşel, dar oricum, eu zic să-l iertăm pentru că Băse plagiază sms-uri.

Dar staţi puţin şi nu mânaţi: “Fie ca Învierea Domnului să ne aducă împreună în familie şi printre cei dragi sufletelor noastre”! Nu că vă buşeşte şi plânsu’? Io cred că Băse a scris asta pentru că-i era foarte dor de o rudă de-a lui, mai săracă, plecată să muncească la bătrâni, în Italia şi care n-a putut să mai ajungă (din cauză că n-avea bani de avion) şi asta i-a provocat multă suferinţă preşedintelui, care şi-a vărsat amarul pe tastatură (că doar nu scrie cu pana!). Dar să citim mai departe: “să ne determine să înţelegem valorile pe care TREBUIE să le împărţim cu toţii pentru binele comun al tuturor”. “Trebuie” scris mare l-am subliniat eu, ca să înţelegem odată pentru totdeauna, să băgăm bine la cap că Băse vrea cu tot dinadinsul să-i înţelegem lui valorile şi o să ne dea şi meditaţii la domiciliu, dacă e nevoie, numai să băgăm odată la cap nişte valori! În pana lui, că mă şi enervez acuma!

Cine încă n-a înţeles ce valori TREBUIE să bage la cap, să-i scrie lui Băselu, că se oferă ‘mnealui să dea meditaţii gratis, la domiciliul clientului. Sărim puţin peste câteva cuvinte şi ajungem la că ne doreşte “împlinirea aspiraţiilor pentru o viaţă prosperă, pentru un viitor mai bun, pe care îl putem construi împreună”. Aici chiar că m-a umilit! Ce viitor? Care prosperitate? Care “împreună”? “ÎMPREUNĂ”???? Din nou? Pe bune? Vorbeşte serios cu “împreună” ăsta????? Doamne!!!!

Las în urmă mesajul transmis de Băsel. Nici măcar ultima frază, aia cu reperele asumate şi nu ştiu ce nu mai e de natură să mă mai marcheze. Ce repere? Care viitor? Băse vrea iar “împreună”. Asta spune tot.

P.S.: mesajul, fiind adresat “tuturor românilor”, asta-l implică şi pe Victor Viorel Ponta? Şi pe Gabi Firea? Şi pe cei şapte virgulă patru milioane de români care i-au dat “eject” da’ el nu şi nu?!? Că nu-nţeleg.

×