x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cazul Mircea Băsescu. "Ideea a pornit de la Constanţa, via Bucureşti, spre Drăgăneşti, şi nu invers"

Cazul Mircea Băsescu. "Ideea a pornit de la Constanţa, via Bucureşti, spre Drăgăneşti, şi nu invers"

17 Iun 2014   •   19:44
Cazul Mircea Băsescu. "Ideea a pornit de la Constanţa, via Bucureşti, spre Drăgăneşti, şi nu invers"

Avocatul Pavel Abraham, apărătorul familiei lui Sandu Anghel, cunoscut sub numele de Bercea Mondial, a furnizat noi elemente în cazul în care fratele preşedintelui Traian Băsescu este acuzat de trafic de influenţă, lăsând să se înţeleagă că cererea pentru eventuala intervenţie în procesul avut în instanţă de Bercea Mondial, a pornit chiar de la Mircea Băsescu.

"Ideea a pornit de la Constanţa, via Bucureşti, spre Drăgăneşti-Olt, şi nu invers", a dezvăluit Abraham, în cadrul emisiunii "La ordinea zilei", la Antena3.

De asemenea, Pavel Abraham a adăugat că "cererea a fost mai mare, dar suma de bani este cea cunoscută - 600,000 de euro", însă nu făcut alte precizări referitoare la celelalte beneficii care ar fi urmat să fie primite în urma obţinerii unei sentinţe favorabile pentru Bercea Mondial.

____________________

Intervenţie de 600.000 euro
Încă de la momentul la care au dezvăluit ca sunt în posesia unor înregistrări audio-video, membrii familiei Bercea Mondial au precizat că în acestea apare şi fratele preşedintelui Traian Băsescu, Mircea Băsescu. Potrivit afirmaţiilor familiei lui Sandu Anghel, din înregistrări reiese clar că Mircea Băsescu a luat bani de la aceştia pentru a-i scăpa pe Bercea Mondial şi pe fiul acestuia, Florin Anghel, zis Băsică, din închisoare, după ce au fost condamnaţi definitiv de ICCJ la 8 ani şi 9 luni închisoare pentru tentativa de omor, după ce, în februarie 2011, l-a înjunghiat pe nepotul sau Ionuţ Anghel, respectiv la 5 ani şi 3 luni închisoare pentru complicitate la tentativa de omor.

Rudele lui Bercea Mondial susţin că i-au dat lui Mircea Băsescu 600.000 de euro pentru eliberarea acestuia şi a fiului acestuia din închisoare. Din aceşti bani, susţine familia lui Bercea Mondial, 100.000 de euro s-ar fi dus la intermediarul Marian Căpăţână, 200.000 la Mircea Băsescu, care, potrivit declaraţiilor lui Florin Anghel, fiul lui Bercea, ar fi dat asigurări ca 300.000 de euro ajung la “Traian”. Ulterior, potrivit susţinerilor membrilor familiei lui Bercea Mondial, Mircea Băsescu ar fi cerut alţi 400.000 euro pentru a fi efectuată intervenţia, întrucât Bercea nu va putea fi scos cu mai puţin de 1 milion euro.

În acest context, la începutul lunii iunie, ginerele lui Bercea Mondial, Marius Constantin, soţul Izaurei Anghel fiica interlopului, a fost arestat pe motiv că l-ar fi şantajat pe Mircea Băsescu, că va da totul în vileag dacă nu îşi recuperează banii pe care i-a plătit pentru eliberarea din arrest a lui Sandu Anghel şi Florin Anghel. Întrucât, din cei 600.000 euro, Mircea Băsescu ar fi înapoiat doar 300.000 euro, Izaura Anghel s-a dus la fratele preşedintelui pentru a recupera alţi 285.000 euro.

Interesant este că despre înregistrarea în care ar apărea Mircea Băsescu au făcut referire chiar şi procurorii DNA. Acest lucru reiese din încheierea Tribunalului Constanţa prin care s-a dispus arestarea preventivă a ginerelui Marius Constantin. Potrivit încheierii, procurorii DNA au precizat că la dosar există o înregistrare video care suprinde o întâlnire între rudele lui Bercea Mondial, Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână, cel care ar fi intermediat o şpagă de 600.000 de euro pentru eliberarea lui Sandu Anghel. Din discuţiile purtate ar rezulta existenţa unor indicii potrivit cărora s-ar fi dat bani pentru eliberarea lui Bercea, însă DNA a reţinut că banii ar fi fost opriţi de Marian Căpăţână, care i-ar fi folosit pentru o afacere.

×