x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Băsescu despre afirmaţia că ar fi restituit terenuri în Parcul IOR: O minciună ordinară

Băsescu despre afirmaţia că ar fi restituit terenuri în Parcul IOR: O minciună ordinară

07 Oct 2015   •   19:09
Băsescu despre afirmaţia că ar fi restituit terenuri în Parcul IOR: O minciună ordinară
Sursa foto: Christian Silva/Intact Images

Fostul preşedinte Traian Băsescu a susţinut, miercuri, că este "o minciună ordinară" afirmaţia potrivit căreia în mandatul său de primar general al Capitalei ar fi retrocedat terenuri din Parcul IOR.

"O minciună ordinară (...). Într-adevăr, eu am emis dispoziţia de primar general numărul 3544 în 26.11.2004. Prin această dispoziţie se restituiau 8,2 ha de teren în strada Liviu Rebreanu nr. 4, care, este adevărat, este aproape de Parcul IOR. Baza sportivă Spartac a fost acolo. Proprietar este familia Romalo care a deţinut aproape întreaga suprafaţă a sectorului trei, până în 1945. Această decizie de primar general a fost atacată (...) prin dosarul nr. 38489 de către Stoleru Grup SRL. De asemenea, prin dosarul 11054 din 2005, celălalt este din 2006..., dispoziţia de primar a fost atacată de către Clubul Spartac Bucureşti. Dispoziţia nu a fost infirmată de instanţă, deci cei care au atacat-o au pierdut, este valabilă şi arată o restituire corectă", a explicat Băsescu, la sediul PMP.

El a precizat că retrocedarea nu a fost făcută în Parcul IOR şi a susţinut că acest lucru se poate dovedi prin verificarea dosarelor de la Tribunalul Bucureşti şi Judecătoria sectorului 5.

"Repet: nu este în Parcul IOR. (...) Cine vrea poate verifica cele două dosare la TMB şi Judecătoria sectorului 5 şi va constata că a fost respinsă acţiunea celor doi pentru că se aprobase în Consiliul General o asociere între Stoleru Grup şi Societatea Clubul Sportiv Spartac, pentru a face o dezvoltare imobiliară acolo, însă între timp au apărut documentele de proprietate ale familiei Romalo şi am aplicat Legea 10, iar dispoziţia de primar general a fost atacată în instanţă şi la Tribunalul Bucureşti şi la judecătoriile de sector şi a fost considerată valabilă, au fost respinse acţiunile celor doi", a adăugat Băsescu.

Întrebat dacă ''se simte urmărit'', fostul preşedinte a răspuns: "Eu am fost ţintă, pentru mine nu este o noutate, ştiţi cumva vreo perioadă din viaţa mea politică când nu am fost ţintă? (...) Am fost un om vertical, nu am făcut compromisuri. (...) Este un cost asumat".

×
Subiecte în articol: parcul ior traian basescu