x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Basescu isi ia rolul de primar general in serios

Basescu isi ia rolul de primar general in serios

15 Iul 2004   •   00:00

Daca pe vremuri sedintele in care erau invitati primarii de sector, reprezentanti ai Jandarmeriei si Politiei se tineau in cabinetul prefectului Capitalei, acum acestea s-au mutat in cel al edilului-sef, Traian Basescu. E lesne de inteles ca rezultatul alegerilor locale isi spune cuvantul.

MONICA ANDREI

MASURI. Ieri, in cadrul unei astfel de intalniri, s-a stabilit ca in fiecare sector sa existe cate trei sedii ale jandarmilor, pentru ca acestia sa poata interveni mai rapid in restabilirea ordinii publice. S-a mai stabilit ca, de la sfarsitul saptamanii viitoare, angajatii celor doua institutii sa interzica total traficul auto in parcurile Capitalei.

PRETURI MAXIMALE. "Aceasta actiune va incepe dupa ce va fi emisa o hotarare a Consiliului General al Municipiului Bucuresti pe aceasta tema, in sedinta de miercurea viitoare", a spus Basescu. Incepand cu 1 august va fi interzis si traficul greu intre orele 7:00 si 21:00, pentru masinile cu o masa mai mare de 7,5 tone.

Municipalitatea va clasifica, incepand din aceasta toamna, pietele din oras pe categorii si vor fi stabilite preturi maximale la care produsele agroalimentare vor putea fi comercializate.

Acest lucru va fi valabil si in pietele care apartin in continuare primariilor de sector, dar si in cele concesionate si administrate de persoane private. Basescu i-a avertizat pe administratorii de piete ca vor fi amendati si chiar li se vor inchide pietele, daca nu vor accepta introducerea preturilor maximale.

NOUTATE

Traian Basescu le-a propus sefilor Politiei si Jandarmeriei ca toate prostituatele retinute sa fie duse la un control medical, iar cele bolnave, supuse unui tratament. Pentru aceasta actiune, municipalitatea urmeaza sa asigure un cabinet medical. "Pana cand cineva o sa reglementeze si acest fenomen, consider ca este de datoria noastra sa nu toleram raspandirea bolilor venerice de catre prostituate", a spus primarul general, Traian Basescu.
×
Subiecte în articol: observator