x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Basescu l-a acuzat pe Grecea de santaj politic - "Sa va fie rusine!"

Basescu l-a acuzat pe Grecea de santaj politic - "Sa va fie rusine!"

14 Iul 2004   •   00:00
Basescu l-a acuzat pe Grecea de santaj politic - "Sa va fie rusine!"

Sedinta Consiliului General al Capitalei a debutat ieri cu un nou scandal. De data asta, discutiile contradictorii din sala de sedinta s-au mutat la prezidiu, unde erau prezenti primarul general, Traian Basescu, si prefectul Capitalei, Ovidiu Grecea.

MONICA ANDREI

Spiritele s-au incins inca de la primul punct de pe ordinea de zi privind regulamentul de organizare si functionare a Consiliului General. Prezent la sedinta, Basescu si-a mobilizat consilierii generali ai Aliantei PNL-PD, spunandu-le, cand a fost cazul, ca nu este de acord cu amendamentul propus de consilierii PSD. In mandatul trecut, primarul general nici nu statea la discutii, preferand sa paraseasca sala de sedinte. Acum lucrurile stau altfel, Alianta avand majoritate in consiliu.

DISCRET. Primul punct a trecut dupa lungi discutii, insa furtuna a fost declansata, surprinzator, de prefectul Ovidiu Grecea. Se pare ca zilele lui sunt numarate la conducerea Prefecturii, astfel ca, pentru a-si imbunatati imaginea si a creste in ochii sefilor, a facut o gafa de proportii. In timp ce consilierii se ciondaneau pe tema proiectului de hotarare privind parcarea de la Gara de Nord, Grecea s-a apropiat de primarul general si i-a soptit la ureche ceva timp de cateva cuvinte. Intre timp, proiectul cu pricina a fost votat, atat de consilierii Aliantei, cat si de o parte din cei ai PSD.

Lucrurile nu erau clare in momentul in care Grecea intervine si-i roaga pe consilieri sa amane pentru saptamana viitoare aprobarea proiectelor parcarii de la gara, a Pasajului suprateran de la Basarab si modernizarea tramvaielor, precum si investitiile privind reabilitarea drumurilor. "Sunt proiecte grele, as dori ca si Prefectura sa cugete asupra lor", a spus prefectul Capitalei, omitand faptul ca a avut la dispozitie doi ani pentru a le analiza in amanunt.

RUSINICA. Iritat, Basescu a inceput sa tipe la prefect. "Ceea ce ati facut este fara precedent, este urat. Sa va fie rusine pentru ca ati venit la mine si mi-ati spus ca joi aveti o intalnire cu un om important, iar amanarea acestor proiecte v-ar ajuta. Mergeti pe santaj politic", a vociferat Basescu. In particular, primarul general ne-a spus ca persoana importanta era premierul Adrian Nastase. La el trebuia probabil Grecea sa se duca joi pentru a-si salva scaunul. Se pare ca nu va avea nici o sansa. Imediat dupa incident, proiectul de hotarare a fost din nou supus aprobarii, de data asta in secret.

Dupa sase ore de dezbateri, jumatate din consilierii municipali a aprobat aproape toate proiectele propuse pe ordinea de zi, cu exceptia celui referitor la Pasajul de la Basarab. Printre cele aprobate se numara Parcarea supraterana de la Gara de Nord, modernizarea tramvaielor si reabilitarea drumurilor. Discutiile contradictorii au continuat pe tot parcursul sedintei, astfel incat unele proiecte au fost votate chiar si de trei ori. Punctul culminant l-a fost constituit Pasajul de la Basarab, in final, consilierii PSD parasind sala de consiliu. In sala, destul de nervosi, au fost prezenti si cei care locuiesc in imediata apropiere a viitorului Pasaj de la Basarab. Ei au protestat fata de proiectul initiat de Basescu.
×
Subiecte în articol: observator