x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Basescu revine cu vechile proiecte

Basescu revine cu vechile proiecte

12 Iul 2004   •   00:00

OBSERVATOR

Traian Basescu a schimbat tactica. Avand in vedere ca majoritatea consilierilor reprezinta Alianta PNL-PD, primarul face cunoscuta ordinea de zi inaintea sedintei de consiliu. E sigur ca va fi si votata. Primarul general al Capitalei, Traian Basescu, a schimbat tactica, prezentand ordinea de zi a sedintei de consiliu inainte ca aceasta sa fie aprobata sau nu de catre consilieri.
MONICA ANDREI

Edilul-sef al Capitalei a prezentat ieri ziaristilor proiectele de hotarare care urmeaza a fi discutate maine in sedinta Consiliului General al Capitalei. Avand majoritatea consilierilor de partea lui, Basescu a trecut imediat pe ordinea de zi a sedintei de consiliu proiectele care au fost refuzate de consilierii PSD in mandatul trecut.

,,Parkingul subteran Nord, Pasajul suprateran Basarab si modernizarea tramvaielor vor fi discutate in sedinta de consiliu. Nu este vorba despre o ambitie de a mea, proiectele sunt in programul cu care am castigat alegerile‘‘, a spus ieri primarul general. Pentru a intelege poporul de ce trebuie sa cheltuim milioane de euro pentru aceste proiecte, Basescu le-a prezentat din nou pe fiecare in parte.

INVESTITII. Astfel, constructia Pasajului Basarab costa aproximativ 74 milioane euro, acesta urmand sa aiba o lungime de 1.124 m, latimea de 36 m, cuprinzand doua benzi de circulatie si o linie de tramvai. Parcarea de la Gara de Nord va necesita fonduri de 25 milioane de euro si va fi o constructie pe trei nivele, in subteran, sub parcul din fata sediului Ministerului Transportului. Modernizarea tramvaielor prevede refacerea a 130 de utilaje, costul acceptat de BEI in cadrul proiectului fiind de 500.000 euro pe tramvai. Basescu a mai spus ca pentru proiectul de contorizare termica municipalitatea a obtinut un excedent financiar de circa 15 milioane de euro, pe care doreste sa il foloseasca, cu aprobarea BEI si a consilierilor generali, pentru modernizarea strazilor, in numar de 1.800.

CAPITALA, CURATATA NOAPTEA
De la 1 august toate santierele de constructii din Capitala trebuie sa aiba facilitati pentru spalarea masinilor care intra sau ies din locatia cu pricina. In plus, masinile care transporta pamant sau alte materiale de constructii trebuie sa fie dotate cu prelata. ,,Amenzile vor fi intre 30 si 50 de milioane de lei. La trei sanctiuni primite, masina respectiva nu mai are acces in Bucuresti‘‘, a spus Basescu. O alta decizie a primarului general se refera la limitarea traficului greu in Capitala. Astfel, in perioada 15 iunie-15 septembrie, intre orele 7:00-21:00, este interzis accesul masinilor cu tonaj mai mare de 7,5 tone.
×
Subiecte în articol: basescu observator