x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Baza românească din Kandahar, atacată cu rachete. Victor Ponta, Mircea Duşa şi alţi oficiali, adăpostiţi în buncăr

Baza românească din Kandahar, atacată cu rachete. Victor Ponta, Mircea Duşa şi alţi oficiali, adăpostiţi în buncăr

29 Iun 2014   •   12:16
Baza românească din Kandahar, atacată cu rachete. Victor Ponta, Mircea Duşa şi alţi oficiali, adăpostiţi în buncăr
UPDATE 12:55 - În urma declanşării alarmei în baza românească din Kandahar nu au fost înregistraţi răniţi, după câteva zeci de minute premierul şi cei doi miniştri reluându-şi programul vizitei.

Premierul a depus o coroană de flori la monumentul din baza militară dedicat celor 23 de soldaţi români care şi-au pierdut viaţa în Afganistan în ultimii 12 ani, el continuând apoi cu susţinerea unei conferinţe de presă.

"Nu a fost nimic special. Îmi pare rău că nu am apucat să stăm mai mult la masă cu militarii noştri. A fost un mic incident care a dat un pic de culoare evenimentului (...) Nu noi am fost aici cei puşi în pericol", a afirmat Ponta, într-o conferinţă de presă. Premierul a precizat că militarii români din Afganistan îşi riscă viaţa de mult mai multe ori pe zi, de fiecare dată când ies în misiunile de patrulare.

UPDATE 12:29
- Alarma declanşată în urmă cu 20 de minute în baza românească de la Kandahar a fost ridicată parţial. Mai sunt sectoare în bază unde încă se mai fac verificări. Atât Victor Ponta, cât şi ceilalţi oficiali, au fost scoşi din buncăr.
.....................................

Baza românească din Kandahar, Afganistan, a fost atacată cu rachete, astăzi, potrivit Antena3. Premierul Victor Ponta, vicepremierul Gabriel Oprea şi ministrul Apărării, Mircea Duşa, dar şi jurnaliştii care au fost prezenţi la ceremonia de retragere a trupelor române din Afganistan, au fost evacuaţi şi adăpostiţi în buncăre.

Incidentul a avut loc în timp ce premierul şi cei doi miniştri lua masa cu militarii români. În momentul declanşării alarmei, toţi cei prezenţi, inclusiv premierul, au fost culcaţi pe burtă, conform procedurii, ulterior urmând evacuarea.
 
Premierul Victor Ponta, dar miniştrii Apărării şi Internelor au fost urcaţi în vehicule blindate şi transportaţi spre buncăre unde se află în acest moment. De asemenea, tot personalul civil a fost direcţionat în buncăre, pentru siguranţa. 
 
Teodor Atanasiu, fost ministru al Apărării, a explicat, în direct pentru Antena 3, că e foarte dificil de spus cât de mare este pericolul în momentul în care sună alarma.

"Să sperăm că nu este pericolul atât de mare încât să pericliteze siguranţa românilor de acolo. Noi avem norocul că trupele de acolo sunt foarte bine pregătite, protocolul este foarte strict şi clar. Este foarte important să marcăm un lucru - într-un ţinut îndepărtat de România am reuşit să asigurăm ordinea, paza, de aceea se face retragearea - pentru că misiunea a fost îndeplinită", a explicat Atanasiu. 
 


×