x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Bebeluş abandonat în maşină, pentru ca părinţii să poată vizita Salina Turda!

Bebeluş abandonat în maşină, pentru ca părinţii să poată vizita Salina Turda!

23 Aug 2014   •   08:59
Bebeluş abandonat în maşină, pentru ca părinţii să poată vizita Salina Turda!

O pereche de părinţi inconştienţi şi-a închis în maşină bebeluşul de doar câteva luni, pe o căldură toropitoare, pentru ca ei să poată vizita nestingheriţi Salina Turda.
Bebeluşul a plâns vreo două ore, până când, atunci când au realizat situaţia dramatică, mai mulţi turişti din zonă s-au sesizat şi au forţat portiera maşinii, hidratându-l pe micuţ care prezenta simptome de hipertermie.

Întâmplarea a fost relatată pe Facebook de una dintre persoanele care au împiedicat producerea unei drame.

"Pentru că sunt mai mult decât convinsă că nu a fost conştientizată gravitatea situaţiei de ieri mă văd să fac următoarea relatare: - 20 Aug, Concediu, vizită programată la Salina Turda. Ajungem la intrarea veche în jur de ora 16h 08 min şi parcăm. Afară 30 de grade şi soare puternic. Ne atrage atenţia o Doamnă (cea din stânga mea cu fetiţa de mână), care întreba în stânga şi în dreapta dacă ştie cineva cine este cu o maşina din parcare unde plânge un copil de vreo 2 ore. Mă îndrept spre maşina indicată (cea din poză), parcată la soare, fără niciun fel de parasolar sau ceva în geam, unde găsesc un bebeluş nu mai mare de 4-5 luni, care plângea de mama focului, roşu tot, transpirat leoaorcă şi cu picături de apă curgând pe el, tremurând, cu simptome de hipertermie!

Maşina avea geamurile din faţă deschise aproximativ 5-6 cm, însă, din nefericire, afară nu mişca o frunză. Am anunţat personalul de la poarta salinei, rugând să cheme părinţii. Aceştia ne-au comunicat că părinţii au intrat de vreo 2 ore în salină. Între timp am reuşit să deschid portiera şi să scot copilul din maşină. Ne-am aşezat la umbră pe o băncuţa lângă maşină, şi am încercat să îl rehidratez, cu biberonul. A durat 35 de minute până părinţii au ajuns la maşină! Mirare şi detaşare totală. Nicio întrebare, nicio curiozitate, nicio îngrijorare. Doamne fereşte vreo mulţumire. Doar o afirmaţie: "e prima oară când îl lăsăm în maşină.
„Dragi părinţi, dacă acea Doamnă nu îşi manifesta apăsat îngrijorarea, poate că mi-aş fi văzut liniştită de program şi aş fi intrat în salina, iar pentru dumneavoastră ar fi fost şi ultima oară când l-aţi fi lăsat în maşină!

Vă rog să share-uiţi această relatare, poate cineva îi cunoaşte pe părinţi. Aş vrea să ştiu şi eu cum îl cheamă şi dacă este bine copilul. Le-am recomandat să îl ducă la urgenţă în Cluj să îi facă un control, dar mă îndoiesc că nu am vorbit la pereţi. Aş vrea să mă înşel, însă nu păreau a fi conştienţi de responsabilitatea pe care o au şi de faptul că acel bebeluş a fost într-un adevărat pericol".

×