x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Biserica Adventistă a cerut modificarea programului contestaţiilor la Evaluarea Naţională. Ce a decis ministerul Educaţiei

Biserica Adventistă a cerut modificarea programului contestaţiilor la Evaluarea Naţională. Ce a decis ministerul Educaţiei

28 Iun 2013   •   08:13
Biserica Adventistă a cerut modificarea programului contestaţiilor la Evaluarea Naţională. Ce a decis ministerul Educaţiei

Programul contestațiilor la Evaluarea Națională a fost modificat, la cererea Bisericii Adventiste. Astfel, în ziua de sâmbătă, contestaţiile pot fi primite până la ora 22:00. Cererea a fost făcută întrucât enoriaşii Bisericii Adventiste nu pot întreprinde în această zi niciun fel de activităţi laice până la apusul soarelui.

În urma unui ordin al ministrului Educaţiei, depunerea contestatiilor fata de rezultatele la Evaluarea Nationala se va face, sambata, intre orele 16.00 - 22.00, ministerul notificand inspectoratele scolare sa puna in aplicare, imediat, actul normativ.

Prelungirea programului cu doua ore a fost decisa in urma unei solicitari din partea Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea din Romania, care a informat Ministerul Educatiei Nationale, printr-o adresa, ca enoriasii sai "respecta ziua de sambata ca pe una de repaus si de sarbatoare religioasa si nu pot intreprinde niciun fel de alte activitati laice, pana la apusul soarelui".

"Prin decizia adoptata, MEN intelege sa respecte drepturile garantate de Constitutia Romaniei si de legile statului roman privind libertatea de constiinta si asigurarea de sanse egale tuturor elevilor, indiferent de cultul de care apartin acestia", arata ministerul intr-un comunicat.

Examenul de evaluare nationala la clasa a VIII-a a inceput, marti, cu proba de limba si literatura romana, si a continuat, miercuri, cu cea la limba si literatura materna, si joi cu proba de matematica.

Afisarea primelor rezultate este programata sambata, 29 iuni, pana la ora 16.00, dupa care se vor putea depune contestatiile. Acestea vor fi solutionate in zilele de 30 iunie, 1 iulie si 2 iulie, iar rezultatele finale vor fi afisate in 3 iulie.

Media de admitere in liceu va fi calculata ca medie artimetica dintre media notelor de la evaluare si media generala a anilor de gimnaziu.


×