x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Biserica Ortodoxă Română, gata să ofere ajutor refugiaţilor

Biserica Ortodoxă Română, gata să ofere ajutor refugiaţilor

03 Sep 2015   •   14:35
Biserica Ortodoxă Română, gata să ofere ajutor refugiaţilor
Sursa foto: Constantin Stoica, purtătorul de cuvânt al BOR / Foto: adevarul.ro

 Biserica Ortodoxă Română (BOR) s-a declarat joi gata să-i ajute pe refugiaţii care vor ajunge în România, precizând că pentru creştini există datoria de a-şi ajuta aproapele "indiferent de credinţa acestuia", informează AFP.

"Atunci când aproapele nostru se află în dificultate, din cauza unor conflicte sângeroase care se produc în ţara sa de origine, noi, în calitate de creştini, avem datoria să-l ajutăm indiferent de care este credinţa sau cultura sa", conform declaraţiilor făcute pentru AFP de purtătorul de cuvânt al BOR, Constantin Stoica.

"Biserica va sprijini autorităţile atunci când România va primi refugiaţi", a adăugat el, declarându-se impresionat de "criza umanitară aflată în plină desfăşurare".

Constantin Stoica a reamintit că BOR a organizat încă din 2014 o colectă de fonduri pentru ajutorarea victimelor conflictului din Siria, reuşind să adune aproximativ 500.000 de euro.

România, care nu face încă parte din spaţiul de liberă circulaţie Schengen, a fost până în prezent ocolită de valurile de refugiaţi care bat în aceste zile la porţile Europei.

Însă, după acordul liderilor europeni cu privire la mecanismul de repartizare voluntară a 60.000 de solicitanţi de azil în cursul următorilor doi ani, Bucureştiul s-a oferit să găzduiască aproximativ 1.800 de refugiaţi începând din luna noiembrie, pentru a mai ridica presiunea care apasă asupra unor ţări, îndeosebi Italia şi Grecia, notează AFP.

Conform consilierului prezidenţial însărcinat cu politici europene Leonard Orban, aceşti refugiaţi vor fi repartizaţi în şase centre unde vor fi găzduiţi timp de doi ani, mai notează agenţia franceză de presă.

Sursa: Agerpres

×