x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator BNR lansează un set de monede dedicate împlinirii a 10 ani de la aderarea României la Uniunea Europeană

BNR lansează un set de monede dedicate împlinirii a 10 ani de la aderarea României la Uniunea Europeană

16 Iun 2017   •   18:59
BNR lansează un set de monede dedicate împlinirii a 10 ani de la aderarea României la Uniunea Europeană
Sursa foto: DIANA OROS

Banca Naţională a României lansează în circuitul numismatic, începând de luni, 19 iunie, un set de trei monede (din aur, din argint şi din tombac cuprat) şi o monedă din alamă pentru colecţionare şi, totodată, va pune în circulaţie o monedă din alamă, cu caracter comemorativ, având ca temă 10 ani de la aderarea României la Uniunea Europeană. 

Monedele din set au o valoare nominală de 100 de lei, 10 lei şi, respectiv, 1 leu, au forma rotundă, diametre de 21 de milimetri, 37 de milimetri şi, respectiv, 37 de milimetri şi cant zimţat. 

Aversul monedei din aur redă o compoziţie care conţine detalii arhitecturale ale stilului brâncovenesc, inscripţia în arc de cerc "ROMANIA", valoarea nominală "100 LEI", stema României şi anul de emisiune "2017". Aversul monedei din argint redă o compoziţie care conţine detalii arhitecturale ale stilului brâncovenesc, inscripţia în arc de cerc "ROMANIA", valoarea nominală "10 LEI", stema României şi anul de emisiune "2017". Aversul monedei din tombac cuprat redă o compoziţie care conţine detalii arhitecturale ale stilului brâncovenesc, inscripţia în arc de cerc "ROMANIA", valoarea nominală "1 LEU", stema României şi anul de emisiune "2017". 

Aversul monedei din alamă pentru colecţionare redă o compoziţie care conţine detalii arhitecturale ale stilului brâncovenesc, inscripţia în arc de cerc "ROMANIA", valoarea nominală "50 BANI", stema României şi anul de emisiune "2017". În interiorul bazei primei coloane din stânga este inscripţionată litera "N", ca semn distinctiv al piesei pentru colecţionare. Aversul monedei din alamă, de circulaţie cu caracter comemorativ redă o compoziţie care conţine detalii arhitecturale ale stilului brâncovenesc, inscripţia în arc de cerc "ROMANIA", valoarea nominală "50 BANI", stema României şi anul de emisiune "2017". 

Reversul comun tuturor monedelor (din aur, argint, tombac cuprat şi alamă) prezintă statele Uniunii Europene evidenţiate în mod distinct şi inscripţia circulară "10 ANI DE LA ADERAREA LA UNIUNEA EUROPEANĂ". 

Sursa: www.agerpres.ro

×
Subiecte în articol: bnr monede