x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Botoş şi Tohăneanu, eliberaţi din funcţie

Botoş şi Tohăneanu, eliberaţi din funcţie

10 Dec 2015   •   17:09
Botoş şi Tohăneanu, eliberaţi din funcţie

Secretarii de stat Ilie Botoş şi Bogdan Tohăneanu au fost eliberaţi din funcţie la propunerea ministrului Afacerilor Interne, Petre Tobă. AGERPRES

Conform unui comunicat de presă al MAI transmis joi AGERPRES, funcţia de secretar de stat în MAI a lui Ilie Botoş va fi preluată de chestor general de poliţie Ioan Buda. Până în prezent, acesta a fost inspector general al Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră.

În locul lui Bogdan Tohăneanu va fi Florea Tiberiu Trifan, care a deţinut până în prezent funcţia de coordonator al secţiei consulare, ministru plenipotenţiar, în cadrul Ambasadei României în Italia.

Totodată, conform comunicatului citat, Gheorghe Cornescu a fost eliberat din funcţia de subsecretar de stat în MAI, iar chestorului de poliţie Ion Stoica i-a încetat exercitarea cu caracter temporar a funcţiei publice de secretar general al aceluiaşi minister.

MAI mai informează că, începând de joi, la propunerea ministrului Petre Tobă, chestorul de poliţie Bogdan Despescu a fost numit inspector general al Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Bogdan Despescu a absolvit Academia de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza" în anul 1995, ulterior ocupând diferite funcţii în cadrul Inspectoratelor de Poliţie ale Judeţelor Buzău, Prahova şi Constanţa. Din 20 iulie 2014 şi până în prezent, acesta a ocupat funcţia de inspector şef al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa. Are 43 de ani, este căsătorit şi are un copil, se precizează în comunicat.

×
Subiecte în articol: ilie botos bogdan tohaneanu petre toba