x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Bp al Camerei a decis să informeze de îndată conducerea Comisiei juridice cu privire la cazurile Oltean şi Teodorescu

Bp al Camerei a decis să informeze de îndată conducerea Comisiei juridice cu privire la cazurile Oltean şi Teodorescu

27 Noi 2015   •   16:13
Bp al Camerei a decis să informeze de îndată conducerea Comisiei juridice cu privire la cazurile Oltean şi Teodorescu
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Biroul permanent al Camerei Deputaţilor a hotărât să informeze de îndată conducerea Comisiei juridice cu privire la cererile privind încuviinţarea arestării preventive a liberalilor Ioan Oltean şi Cătălin Teodorescu, a anunţat, vineri, secretarul Bp Niculae Mircovici.

Potrivit acestuia, ziua în care vor fi analizate cele două solicitări va fi stabilită de către preşedintele Comisiei juridice. Mircovici a menţionat, totodată, că materialul transmis spre analiză Camerei Deputaţilor în aceste cazuri cuprinde patru volume însumând peste 1.000 de file.

"Biroul permanent a hotărât astăzi ca, de îndată, (...) să fie informat preşedintele Comisiei juridice", a declarat Mircovici, care a precizat că documentele vor fi transmise către comisie sigilate.

În conformitate cu prevederile regulamentului, Comisia juridică îşi va întocmi programul de lucru, având la dispoziţie până la cinci zile pentru a întocmi raportul, a spus el.

"Prima zi este considerată ziua de mâine, evident, şi după aceea există un termen, este până la trei zile sau la cinci zile. Zilele de luni şi marţi nu pot intra în discuţie pentru că sunt zile libere, după lege, dar există posibilitatea ca această problemă să fie rezolvată sâmbătă, miercuri sau joi", a declarat secretarul Camerei Deputaţilor.

El a completat că, atunci când raportul Comisiei juridice va fi gata, Biroul permanent se va întruni de îndată pentru a stabili convocarea plenului.

Mircovici a susţinut că este puţin probabil ca plenul Camerei Deputaţilor să discute cele două solicitări joia viitoare. "Indiferent de câtă celeritate ai vrea să dai dovadă, atunci când este vorba de o analiză a unei astfel de cereri nu poţi să o faci chiar pur şi simplu formal, ci trebuie făcută în baza unor prevederi legale", a mai spus secretarul Camerei.

În opinia sa, plenul ar putea lua în discuţie şi vota cererile în cazurile Oltean şi Teodorescu peste două săptămâni.

Mircovici a precizat că, dintre cei 13 membri ai Biroului permanent, la şedinţă au fost prezenţi fizic cinci, alţi şapte fiind contactaţi telefonic pentru a-şi exprima votul. Gabriel Vlase, care este plecat în străinătate, nu a fost contactat, a adăugat el.

Procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a cerut sesizarea preşedintelui Camerei Deputaţilor pentru încuviinţarea arestării preventive a deputaţilor Ioan Oltean şi Cătălin Teodorescu, urmăriţi penal în dosarul despăgubirilor ANRP către omul de afaceri Mihai Rotaru.

În conformitate cu prevederile legale, şefa DNA l-a sesizat pe procurorul general al României pentru a cere preşedintelui Camerei Deputaţilor încuviinţarea arestării preventive a lui Cătălin Teodorescu, la data faptei membru al Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP), pentru abuz în serviciu dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, acesta fiind trimis în judecată sub control judiciar în altă cauză, şi a lui Ioan Oltean, pentru trafic de influenţă şi complicitate la abuz în serviciu dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

×