x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Brigitte Bardot, MESAJ către Traian Băsescu: Sunt şocată să aflu de răzbunarea care se va abate asupra câinilor

Brigitte Bardot, MESAJ către Traian Băsescu: Sunt şocată să aflu de răzbunarea care se va abate asupra câinilor

06 Sep 2013   •   10:32
Brigitte Bardot, MESAJ către Traian Băsescu: Sunt şocată să aflu de răzbunarea care se va abate asupra câinilor

Actriţa Brigitte Bardot, fondatoarea fundaţiei cu acelaşi nume, încearcă de ani de zile să amelioreze situaţia maidanezilor din România. Măsurile radicale pe care politicienii vor să le ia împotriva câinilor fără stăpân au înfuriat-o pe celebra actriţă, aceasta luând decizia de a-i trimite o scrisoare preşedintelui Băsescu.

Brigitte Bardot acuza statul roman de neimplicare in problema maidanezilor. Actrita nu vede eutanasierea, o solutie pentru numarul mare de maidanezi care se afla pe strazile Capitalei. Ea indeamna parlamentarii sa voteze cat mai repede o lege care sa permita realizarea controalelor si sterilizarea cainilor intr-o "maniera mai sistematica".

"Sunt extrem de socata sa aflu ca o razbunare care nu ar trebui sa existe se va abate asupra tuturor cainilor, chiar si asupra celor mai blanzi. Sa condamni in acest fel o specie, asa cum prevede proiectul dumneavoastra legislativ, este total contrar legilor si uzantelor tarilor civilizate membre ale Uniunii Europene. Decizia dumneavoastra are rezonanta unui apel sangeros, nedemn de un om politic insarcinat sa ia decizii cu calm si nu pentru a castiga voturile unei parti a opiniei publice", se arata in mesajul postat pe site-ul fundaţiei actriţei. 

"De zeci de ani Fundatia mea incearca sa amelioreze situatia cainilor vagabonzi din Romania. Fara niciun ajutor din partea guvernantilor, dar cu investitii importante, atat financiare cat si umane, rezultatele au devenit vizibile, ca la Brasov, de exemplu. Ar fi aberant sa punem in pericol toate eforturile intreprinse de atatea asociatii doar pentru calmarea spiritelor. O lege ar trebui sa fie votata in curand pentru a permite realizarea intr-o maniera si mai sistematica a controalelor si sterilizarea cainilor, astfel incat numarul lor sa fie redus. Exista campanii de adoptie care ar trebui promovate pentru ca acesti caini ai strazii sa aiba o sansa la integrarea in comunitate si sa revina la vita de familie pe care o aveau inainte sa fi fost aruncati in strada de predeceserorii dumneavoastra", se mai arată in scrisoarea deschisa inaintata de Brigitte Bardot presedintelui tarii.

×