x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Bucharest Challenge 2007 - Te fac o cursă?

Bucharest Challenge 2007 - Te fac o cursă?

de Mara Raducanu    |    18 Mai 2007   •   00:00
Bucharest Challenge 2007 - Te fac o cursă?
Sursa foto: MARIN RAICA/

De astăzi, timp de trei zile, pe circuitul din jurul Palatului Parlamentului se desfăşoară concursul de Formula 3 - Bucharest Challenge 2007. Evenimentul este transmis de Antena 1 şi de Antena 2.Â

S-a dat liber la Formula 3! După luni de muncă in care s-au pus la punct fiecare locşor şi fiecare detaliu pentru desfăşurarea in bune condiţii a primului circuit de acest gen din Romănia, "zilele de foc" au inceput. Şi cum puţină incălzire nu strică nimănui, ziua de astăzi este destinată antrenamentelor libere şi curselor demonstrative!


Zona din jurul Casei Poporului este de nerecunoscut! Cele 70.000 de locuri din tribune işi aşteaptă spectatorii, pista este gata, pasarelele destinate pietonilor au fost ridicate, porţiuni din traseul circuitului au fost reabilitate cu un asfalt special, aprobat de FIA, locurile la hoteluri s-au epuizat, iar piloţii şi "caii putere" sunt de ieri-seară pe plaiuri romăneşti. Căt despre bilete... rămăne la aprecierea organizatorilor! Din informaţiile noastre, pănă ieri se vănduseră 20.000.

Desfăşurat pe traseul Bd. Naţiunile Unite - Bd Libertăţii - Calea 13 Septembrie - Str. Izvor, evenimentul adună la un loc competiţii de top din lumea sporturilor cu motor: Campionatul FIA GT, Campionatul European FIA GT3, Formula 3 Internaţională Marea Britanie şi Cupa Dacia Logan.


LA AŞA CONCURENŢI, AŞA MAŞINI! Maserati, Porsche şi Aston Martin , Ferrari, Corvette sau Dodge sunt doar căteva dintre "bijuteriile" care vor "infierbănta" circuitul realizat special pentru Formula 3. Mai mult, germanul Michael Bartels, căştigătorul campionatului de anul trecut, işi va ambala bolidul, de altfel cel mai scump din concurs, un Maserati MC 12 in valoare de doar… 800.000 de euro. Şi ca să ne "infierbăntăm" şi mai tare urmărind bolizii ambalaţi la viteze de peste 230 km/h şi ca să ne măndrim şi noi cu romănaşii noştri, e bine de ştiut că vom fi reprezentaţi la competiţia FIA GT3 de Claudiu David şi de Mihai Marinescu. Nici la secţiunea Dacia Logan nu suntem mai prejos. Schimbăndu-şi puţin profilul, reprezentanţii formaţiei Ca$$a Loco au trecut de la muzică direct… in văltoarea curselor. Suma investită in circuitul bucureştean s-a ridicat la 15 milioane de euro, costurile fiind suportate in totalitate de firma germană Bucharest Ring.



"Bucharest Challenge 2007" va fi transmis in Romănia de posturile de televiziune Antena 1 şi Antena 2, iar la nivel mondial, evenimentul va fi urmărit in 130 de ţări.

Marea problemă rămăne ca intotdeauna (nimic nou pentru noi!)... traficul! Şoferi, mare atenţie! Pe perioada desfăşurării concursului auto, circulaţia rutieră in zona Casei Poporului va fi inchisă complet.


×
Subiecte în articol: observator