x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Bucureșteni cercetați, după ce și-au cumpărat mașini în rate cu adeverințe de venit falsificate

Bucureșteni cercetați, după ce și-au cumpărat mașini în rate cu adeverințe de venit falsificate

07 Iul 2021   •   08:43
Bucureșteni cercetați, după ce și-au cumpărat mașini în rate cu adeverințe de venit falsificate
Sursa foto: Hepta

Mai mulți bucureșteni sunt audiați de polițiști, miercuri, după ce un dealer auto reclamat că, în perioada 2018-2019, a primit cereri de creditare pe baza unor adeverințe de venit falsificate pentru a dovedi că ar realiza venituri ridicate. Prejudiciul produs se ridică la 2 milioane de lei.

Polițiștii din Capitală, sub supravegherea procurorilor, fac patru percheziții pe raza municipiului București, într-un dosar privind săvârşirea infracțiunilor de înșelăciune, respectiv uz de fals.

„Sunt puse in aplicare peste 20 de mandate de aducere emise pe numele persoanelor implicate. În fapt, persoana juridică vătămată, în perioada 2018-2019 a primit din partea mai multor persoane fizice cereri de creditare în vederea achiziționării unor autoturisme noi, iar din probatoriul administrat a rezultat presupunerea rezonabilă că persoanele respective au prezentat ca adevărată împrejurarea mincinoasă că sunt angajați la diverse societăți comerciale și că ar realiza venituri ridicate”, potrivit Poliției Capitalei.

Prejudiciul produs se ridică la 2.000.000 lei.

Cercetarile sunt continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: adeverinte falsificate