x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Bucurestiul, pe locul al 5-lea in clasamentul celor mai nesigure orase din Europa

Bucurestiul, pe locul al 5-lea in clasamentul celor mai nesigure orase din Europa

02 Noi 2008   •   00:00

Bucurestiul figureaza pe locul 5 intr-un clasament al celor mai nesigure orase din Europa, dat publicitatii de organismul Comisiei Europene care se ocupa cu statistica, EUROSTAT si citat de Rador.



Studiul, legat de perceptia locuitorilor fata de siguranta, constata ca cele mai nesigure zone ale Capitalei Romaniei nu sunt Rahova sau Pantelimonul, asa cum s-ar putea crede, ci tocmai sectorul 1.

Pe primul loc in topul oraselor nesigure se afla Istanbul, urmat de Napoli, Sofia si Atena.  Potrivit Eurostat, cele mai sigure orase sunt in tarile nordice: Copenhaga, Amsterdam si Helsinki.

Desi acum cativa ani capitala Romaniei era data drept exemplu de siguranta in fata unor capitale ca Londra sau Amsterdam, Bucurestiul apare acum in topul oraselor nesigure. In Bucuresti, unul din trei locuitori sustine ca nu se simte niciodata sau foarte rar in siguranta. Sectorul 1 este indicat drept cea mai nesigura zona a Capitalei, unde se gasesc cartiere luxoase ca Floreasca sau Primaverii si unde au fost comise in acest an cele mai multe infractiuni stradale, potrivit rapoartelor politiei.

Purtatorul de cuvant al Politiei Capitalei, Christian Ciocan, a declarat, insa, pentru Radio Romania Actualitati, ca, statistic, numarul infractiunilor a scazut si ca Bucurestiul nu poate fi catalogat drept un oras nesigur: "Bucurestiul nu are infractiuni de mare criminalitate cu pericol social deosebit - si anume, omoruri la comanda, hold-up-uri, jafuri armate. Acestea exista in alte capitale europene, iar din fericire, Bucurestiul nu a inregistrat astfel de cazuri si la numarul total de infractiuni stam cu mult mai bine fata de ceea ce se intampla in celelalte capitale europene."

"Perceptia oamenilor este data si de ceea ce vad pe strada. Pana si cainii comunitari, prostituatele, pentru care legea este insuficienta, cersetorii, creaza un sentiment de nesiguranta. Mai mult decat atat, si modul de prezentare al acestor genuri de fapte prin intermediul mass-media creaza un sentiment de nesiguranta."

×
Subiecte în articol: romania