x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Bugetul apărării î-a încăierat pe Ponta şi Băsescu

Bugetul apărării î-a încăierat pe Ponta şi Băsescu

30 Aug 2014   •   10:45
 Bugetul apărării î-a încăierat pe Ponta şi Băsescu

Preşedintele Traian Băsescu a declarat că e mai bine să se dea bani la apărare decât primarilor. Guvernul a reacţionat dur: Băsescu minte voit, iar bugetul apărării a crescut în ultimii ani.  

În acelaşi timp, preşedintele a anunţat că România susţine ajutorarea Ucrainei cu armament, iar NATO trebuie să treacă şi la sancţiuni mult mai dure în cazul Rusiei, potrivit Antena3.ro

Începând cu 2012, alocările bugetare pentru Apărare au crescut constant, se arată în comunicatul emis de la Palatul Victoria. 

„Guvernul României consideră că este inacceptabilă ideea conform căreia investiţiile din plan local nu ar fi o prioritate pentru ţara noastră, dar şi că preşedintele dezinformează voit în ceea ce priveşte alocările bugetare pentru Apărare”, se precizează în comunicat.

Reacţia vine după ce, în contextul escaladării violenţei din estul Ucrainei, preşedintele a declarat ar trebui revizuit planul de finanţare a armatei române. 

„Decât să pompăm bani către primari pentru a aduce voturi în campania electorală, mai bine punem la dispoziţia armatei resursele necesare”m a afirmat Băsescu.


×
Subiecte în articol: basescu ponta bani aparare bani primari