x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Gabriela Firea: Municipalitatea este pregătită pentru iarnă, se fac ultimele reglaje, astfel încât toată lumea să aibă căldură

Gabriela Firea: Municipalitatea este pregătită pentru iarnă, se fac ultimele reglaje, astfel încât toată lumea să aibă căldură

22 Noi 2019   •   16:16
Gabriela Firea: Municipalitatea este pregătită pentru iarnă, se fac ultimele reglaje, astfel încât toată lumea să aibă căldură
Directorul general al companiei Termoenergetica, Alexandru Burghiu, a declarat, vineri, că se fac ultimele reglaje, astfel încât toţi bucureştenii să aibă căldură.
 
"Aşa cum se întâmplă în fiecare an, odată cu începerea sezonului rece, se modifică debitele şi presiunile din acest sistem centralizat de 4.000 de kilometri al municipiului Bucureşti.
 
Ce se întâmplă în Pantelimon e cauzat de faptul că acolo nu mai există CET-ul Titan în apropiere, în Sectorul 1 nu mai există CET-ul Pipera, de aceea acele zone sunt ultimele care se stabilizează. Ştim de aceste probleme, sunt în momentul de faţă toate echipele la faţa locului, se fac ultimele reglaje, astfel încât să stabilizăm şi toată lumea să aibă căldură. Vorbim de nişte zone punctuale în Sectorul 3 şi în Sectorul 2, reprezentând undeva la 2% din numărul de locuinţe al municipiului Bucureşti", a precizat Burghiu, răspunzând întrebărilor unor jurnalişti, cu prilejul prezenţei sale la un forum organizat în cadrul ''Salonului Imobiliar Bucureşti''.
 
El a menţionat că aceste manevre nu se pot face mai devreme. "Dacă le-am face atunci când ar fi puţin mai cald şi am încărca, consumul nu ar exista şi ar duce la apariţia avariilor. În momentul de faţă nu înregistrăm avarii, sunt doar fluctuaţii ale sistemului, care vor fi remediate", a explicat Alexandru Burghiu.
Potrivit acestuia, este "o chestiune de ore" rezolvarea situaţiei în Pantelimon. "Noi suntem în momentul de faţă în proces de stabilizare, eu zic că e o chestiune de ore, să sperăm să nu dureze mai mult, pentru că nu există o defecţiune. Zona este în capăt de coloană. E normal (...) ca ultimele zone stabilizate să fie cele din capătul coloanei magistralei", a afirmat Burghiu.
 
El a adăugat că lucrările în sistemul de termoficare au început în primăvară. "Continuăm, vă dau un singur exemplu - pe Nicolae Caramfil se lucrează, locuitorii din zonă nu sunt afectaţi, singurele opriri vor fi atunci când acest tronson modernizat va fi reintrodus în sistem. Suntem obligaţi să avem un ritm alert, pentru că trebuie să recuperăm ce nu s-a reparat şi nu s-a înlocuit în ultimele zeci de ani putem spune, pentru că reţeaua are 52 de ani şi ar fi trebuit înlocuită începând cu 1990. Suntem în momentul de faţă în acest amplu proces de reparaţii şi modernizări", a declarat Burghiu.
 
În opinia sa, pentru Bucureşti nu există altă variantă decât sistemul centralizat. "Această teză cu centralele de apartament e una total falsă, pentru că vorbim de 560.000 de apartamente şi inclusiv preşedintele Engie România a spus că ar fi nevoie de 10 ani pentru redimensionarea reţelei să facă faţă unui asemenea consum", a menţionat Burghiu.
 
Primarul general Gabriela Firea a spus, la rândul său, că municipalitatea este pregătită pentru iarnă. "În aceste zile nu va fi un episod foarte grav, dar noi suntem pregătiţi şi pentru o iarnă grea. Aşa cum s-a anunţat în aceste zile de către reprezentanţii ANM, nu va fi acum vârful, ci în perioadele următoare, deci suntem pregătiţi şi nu cred că vor apărea probleme, pentru că Primăria Capitalei e cea care monitorizează activitatea de deszăpezire. Acum nu va fi zăpadă abundentă", a susţinut Firea.
AGERPRES

×