x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cad capete în scandalul vaccinării

Cad capete în scandalul vaccinării

de Monica Cosac    |    27 Iul 2017   •   08:57
Cad capete în scandalul vaccinării

Deşi epidemia de rujeolă face ravajii în România de aproape un an, autorităţile părând neputincioase în faţa valului de îmbolnăviri şi decese, se pare că ministrul Sănătăţii a găsit vinovaţii pentru problema vaccinării în doar câteva zile după ce premierul i-a dat termen de o săptămână să rezolve această criză.

Astfel că, mai multe persoane din Ministerul Sănătăţii şi din Direcţiile de Sănătate Publică vor fi demise, potrivit unor surse guvernamentale, în urma raportului întocmit de ministrul Sănătăţii, Florian Bodog. Decizia a fost luată de ministrul Bodog după discuţia pe care a purtat-o cu premierul Mihai Tudose, ieri, la la Palatul Victoria. Totodată, Bodog ar fi stabilit şi un grafic pentru aplicarea măsurilor necesare, ce urmează să fie prezentate public. Şeful Executivului i-a cerut ministrului Sănătăţii să facă public şi raportul asupra situaţiei vaccinării la nivel naţional.

În urmă cu câteva zile, premierul Tudose anunţa că l-ar putea demite pe ministrul Sănătăţii, pe fundalul crizei vaccinurilor, dar s-a răzgândit înainte să vadă raportul privind vaccinarea. “Nu, nu-l demit pe Bodog astăzi şi nici mâine”, a spus Tudose, ieri dimineaţă, adăugând că nu este vorba de oameni, ci de un “sistem imperfect”.

 

 

 

 

 

 

 

×
Subiecte în articol: vaccinare Florian Bodog