x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cadourile primite de președintele Klaus Iohannis în 2015

Cadourile primite de președintele Klaus Iohannis în 2015

10 Ian 2016   •   18:09
Cadourile primite de președintele Klaus Iohannis în 2015
Sursa foto: Foto: Facebook.com

O carpetă persană, fotografia prinţului Charles, obiecte de artizanat cu motive româneşti şi macheta turnurilor Petronas se numără printre bunurile primite în 2015, cu titlu gratuit, cu prilejul unor acţiuni de protocol, de preşedintele Klaus Iohannis.

Valoarea totală a bunurilor primite de şeful statului în 2015 este de aproape 13.000 de lei.

Cel mai scump cadou primit de acesta anul trecut este o carpetă persană ţesută, în valoare de 892 de lei.

Potrivit listei publicate de Administraţia Prezidenţială, printre cadourile primite de şeful statului se mai numără o fotografie cu autograf a prinţului Charles de Wales în ramă de lemn îmbrăcată în piele, în valoare de 223 de lei, Constituţia Republicii Polone din 1791 (669 de lei), obiecte de artizanat cu motive populare româneşti - clop, traistă, ştergar (89 de lei), un obiect din lemn "Cap de cerb" (223 de lei), un bust din lemn "Vlad Ţepeş" (111 de lei), o machetă din metal Petronas Twin Towers Kuala Lumpur - Malaysia (178 de lei), o corespondenţă diplomatică între Mihai Eminescu şi Theodor Rosetti din 1873 (223 de lei), o carte poştală trimisă de Ion Luca Caragiale către dr. Paul Zarifopol (178 de lei).

Preşedintele Iohannis a mai primit icoane, tablouri, plachete, sculpturi, vase, o rolă de pergament cu însemne chinezeşti, un etui de cărţi de vizită, o faţă de masă brodată, un ou de lemn pictat reprezentând o copie după o frescă specifică mănăstirilor medievale din Serbia, un fanion cu stema Poloniei.

Şeful statului a primit anul trecut 43 de obiecte cu prilejul unor acţiuni de protocol, care au rămas în patrimoniul Administraţiei Prezidenţiale.

Sursa - Agerpres

×
Subiecte în articol: klaus iohannis cadouri darurui anul 2015 2015