x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Calul drogat al Reginei Elisabeta. Lui „Estimate” i s-a injectat morfină ca să câştige o cursă

Calul drogat al Reginei Elisabeta. Lui „Estimate” i s-a injectat morfină ca să câştige o cursă

de Alina-Elena Vasiliu    |    23 Iul 2014   •   19:26
Calul drogat al Reginei Elisabeta. Lui „Estimate” i s-a injectat morfină ca să câştige o cursă
Sursa foto: BRIAN LAWLESS / PA/EPA

Calul Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, care a câştigat, anul trecut, Ascot Gold Cup, a fost depistat pozitiv la controlul antidoping, scrie The Guardian, citând un comunicat de la Palatul Buckingham. Calul, botezat Estimate, s-a clasat pe locul al doilea, în acest an, la aceeaşi competiţie.

În vârstă de cinci ani, iapa Estimate a fost depistată având în sânge urme de morfină, substanţă interzisă. „Potrivit primelor indicii, cred că de vină ar fi hrana contaminată. Sir Michael (n.r: antrenorul iepei) colaborează îndeaproape cu firma care furnizează hrana cailor, pentru a afla cum a putut fi contaminată, înaintea livrării la grajduri”, a precizat consilierul hipic al Reginei Elisabeta.

Indiferent de modul în care i s-a administrat morfină calului, dacă se confirmă rezultatele testului, Estimate ar putea rămâne fără titlul câştigat, anul trecut, la Ascot Gold Cup. În plus, ar putea fi retras chiar şi premiul de peste 100.000 de euro, care a fost oferit pentru performanţa din cadrul concursului. Cu toate acestea, Estimate va concura, aşa cum era programat, în competiţia Glorious Goodwood, săptămâna viitoare.

În 2009, un alt cal aflat în posesia reginei a fost suspectat de dopaj, iar cazul a fost confirmat. Antrenorul acelui cal a fost sancţionat cu o amendă de peste 50.000 de euro şi cu interzicerea accesului la curse, pentru trei luni.

×