x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Camelia Voiculescu: “Trustul Intact îşi poate respecta toate angajamentele”

Camelia Voiculescu: “Trustul Intact îşi poate respecta toate angajamentele”

14 Sep 2014   •   18:34
Camelia Voiculescu: “Trustul Intact îşi poate respecta toate angajamentele”
Sursa foto: Camelia Voiculescu: “Trustul Intact îşi poate respecta toate angajamentele”

Camelia Voiculescu, acţionar al Intact Media Group (IMG), a acordat în exclusivitate un interviu Agenţiei Naţionale de Presă Agerpres, în care a vorbit despre evenimentele din viaţa sa, precum condamnarea tatălui său, Dan Voiculescu, rechiziţionarea clădirilor în care se află sediile celor cinci televiziuni, confiscarea a milioane de lei din conturi, dar şi despre business şi măsurile pentru viitorul apropiat.

Agerpres: Prima întrebare vine în mod natural: Aţi reuşit să vorbiţi cu tatăl dvs în această perioadă? Cum este?

● Camelia Voiculescu: Vorbesc cu tata cât se poate de des. Cum este? Puternic. Este un luptător. Ştiu că imaginea sa publică e a unui om sobru, sever, însă merită să ştiţi că are o mare capacitate de a iubi oamenii. Cred că puterea sa rezidă tocmai în această însuşire. Tata stăruie în încrederea sa în oameni şi în adevăr.

● Cum faceţi faţă situaţiei?

● -Încerc să trec frumos peste momentele urâte, să găsesc, în ceea ce priveşte toate aceste întâmplări, o noimă şi să nu îmi pierd încrederea.

● Decizia instanţei s-a repercutat şi asupra angajaţilor din grupul pe care îl conduceţi. Ce reacţii aţi avut din partea acestora şi ce răspunsuri aţi avut la întrebările lor?

-Nu mi-au fost puse direct întrebări, dar aş vrea să dau câteva răspunsuri. Doresc să precizez, cu privire la statutul meu, la care aţi făcut referire în întrebare, că nu conduc grupul de media, ci sunt acţionar. Rolul meu executiv în companie s-a încheiat în urmă cu câţiva ani. Fiecare platformă parte a trustului este condusă de un sistem de management riguros şi performant. Rezultatele sunt concrete - creşterile de audienţă care au situat televiziunile Intact pe primul loc de pe piaţă, oferta de conţinut care a adus plus-valoare an de an, achitarea cu regularitate a impozitelor către stat. Pentru oricine se întreabă, grupul nostru a plătit taxe către stat în valoare de 326 milioane de euro în ultimii zece ani. Hotărârea instanţei nu are legătură cu activitatea trustului de presă, al cărui obiectiv este, de mulţi ani, dezvoltarea organică. Faptul că Grupul nostru este singurul profitabil din media românească nu este întâmplător, ci este validat de rezultatele de audienţă în continuă creştere. În ultimii doi ani, divizia TV şi-a apreciat cota de piaţă cu 11% în Prime-Time, pe publicul comercial. Consider că bunul cel mai de preţ sunt oamenii, a căror perseverenţă şi motivaţie dau forţă şi valoare întregii construcţii.

● Instanţa a hotărât rechiziţionarea clădirilor în care se află sediile tuturor televiziunilor din Grupul de presă. Ce faceţi în această situaţie?

● -Doresc să subliniez, în primul rând, că rechiziţionarea respectivelor imobile o consider a fi o măsură nelegală şi disproporţionată. Clădirile nu au avut niciodată legătură cu dosarul privind privatizarea ICA, acestea reprezentând active constituite şi dobândite în mod legal de către companiile de care aparţineau. Vom apăra acest drept în instanţele naţionale şi internaţionale, cu toate argumentele legale. Spre a ilustra una dintre absurdităţi, blocul turn a fost construit începând cu 1996 şi dobândit de Grivco în 1999, în timp ce legea la care se face referire a apărut în 2002, iar privatizarea a avut loc în 2003 - context în care cum se poate confisca oare un bun dobândit legal înaintea presupusei infracţiuni?

● În perioade dificile, se iau măsuri de austeritate. Cât de dificile vor fi pentru angajaţii din Grup lunile următoare?

● -Grupul media a obţinut, în ultimul an, cea mai relevantă performanţă operaţională de la înfiinţare. Companiile Intact sunt singurele care, în perioada economică dificilă a ultimilor cinci ani, au reuşit să atingă rezultate remarcabile atât în ceea ce priveşte cifrele de audienţă, cât şi la nivel financiar. Revenind la întrebare, lunile de toamnă vor fi pentru angajaţi la fel de pline şi bogate în evenimente ca de obicei - este perioada grilelor la care s-a muncit luni de zile. Toate planurile de business au ca obiective principale dezvoltarea şi relevanţa conţinutului pentru publicul şi partenerii noştri. În acest sens, întreaga noastră atenţie e îndreptată către proiectele de conţinut din această toamnă şi din 2015. Trustul Intact îşi poate respecta toate angajamentele faţă de telespectatori şi partenerii de business. Sunt convinsă că toamna aceasta va însemna validarea muncii oamenilor de excepţie care lucrează în Grup.

● Care vor fi primele măsuri pe care le veţi lua, pe termen scurt?

● -Planurile noastre de business nu au vizat niciodată activităţi pe termen scurt. Ne vom asigura, ca întotdeauna, că partenerii noştri sunt mulţumiţi de serviciile propuse şi că publicul primeşte programe relevante. Oferim cea mai puternică platformă de comunicare, dar, cel mai important, oferim rezultate. Televiziunile grupului Intact deţin peste 20% din piaţă, atât pe publicul comercial, cât şi pe cel urban. Ne bucurăm de încrederea şi simpatia unui public de milioane de români în fiecare zi.

● Dan Voiculescu spunea că a plătit şi pentru dezvăluirile făcute de Antena 3 de-a lungul vremii. Se va schimba politica editorială a Antenei?

●-Politica de conţinut a companiilor din Grup a fost întotdeauna responsabilitatea echipei de management a acestora. Atât tatăl meu, cât şi eu am înţeles că cel mai important lucru în media este libertatea de exprimare, respectând întotdeauna convingerile jurnaliştilor şi consecvenţa cu care şi-au susţinut ideile.

● Chiar înainte de această decizie, la Antena 1 a fost un val de angajări şi achiziţii de formate. Eraţi mai cumpătaţi dacă v-aţi fi gândit la un asemenea verdict?

● -Antena 1 este televiziunea-reper în materie de divertisment din România, iar toate deciziile strategice susţin această poziţie de pe piaţă. Soliditatea companiei se reflectă atât în ceea ce a fost deja anunţat public, cât şi în planurile de dezvoltare. Antena 1 este un business care se susţine independent şi, mai mult, este profitabil.

● V-a schimbat această experienţă? Ce aţi învăţat?

● -Nu m-a schimbat. Dintr-un astfel de moment nu poţi învăţa ceva pozitiv. Este pur şi simplu o experienţă urâtă, care sper din tot sufletul să nu mă înveţe să urăsc şi să văd răul în orice din jur. Ce ar fi putut să mă înveţe? Să îmi fie frică? Când ai de a face cu nedreptăţi, te întrebi la ce bun să fii corect. A ajuns desuet să îţi iubeşti ţara. Ilie Năstase îmi spunea că este mai respectat în Franţa decât în ţara lui. De ce ar trebui să fie aşa, de unde această neasumare? Mă întrebam dacă există vreun român care să fi reuşit în afaceri şi să fie apreciat pe plan local. Nu am găsit niciun răspuns. De ce doar poveştile de succes de afară reprezintă modele pentru noi? Până şi faptul că cele de mai sus sunt retorisme, nu ar trebui să fie privit că o normalitate.

● E ceva ce aţi vrea să îi spuneţi tatălui dvs. în mod public?

● -Da, multe. Aş vrea să îi spun că îl iubesc şi că sunt foarte mândră de el, că merită tot respectul nostru. Aş vrea să ştie că îi înţeleg eforturile, că toate strădaniile lui sunt răsplătite cu gânduri bune din partea oamenilor. Pe de altă parte, există unii care se bucură de această nedreptate, cei mărunţi, meschini. Pentru mine, tata rămâne omul de la care am învăţat că merită să lupţi pentru a avea un rost în ţara ta. A însemnat mult faptul că nu a uitat de unde a plecat. Ştiu că mai are multe lucruri bune de spus şi de făcut. Şi, pentru toate acestea, sunt foarte norocoasă să îl am în viaţa mea.

×