x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Când ar putea fi eliberaţi Becali, Babiuc şi Cioflină?

Când ar putea fi eliberaţi Becali, Babiuc şi Cioflină?

20 Mai 2013   •   20:35
Când ar putea fi eliberaţi Becali, Babiuc şi Cioflină?
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Fostul ministru Victor Babiuc şi generalul Dumitru Cioflină, condamnaţi la câte doi ani de închisoare cu executare în dosarul schimbului de terenuri, dar şi Gigi Becali, condamnat la trei ani cu executare, ar putea petrece mai puţin timp după gratii în urma unei eliberări condiţionate.

Astfel, potrivit Codului Penal, condamnaţii trecuţi de vârsta de 60 de ani pot fi eliberaţi condiţionat după executarea unei treimi din durata pedepsei, în cazul în care au primit o pedeapsă de cel mult 10 ani.

Cu alte cuvinte, Victor Babiuc, în vârstă de 75 de ani, şi Dumitru Cioflină (70 de ani) vor face efectiv maximum opt luni de închisoare, din cei doi ani la care i-au condamnat judecătorii instanţei supreme.

În schimb, Gigi Becali, care va împlini luna viitoare 55 de ani, va sta după gratii cel puţin doi ani, în condiţiile în care, potrivit legii, condamnaţii care execută pedepse ce nu depăşesc 10 ani de închisoare pot beneficia de eliberarea condiţionată după ce execută cel puţin două treimi din pedeapsă.

Dacă în închisoare vor munci sau vor elabora lucrări ştiinţifice, invenţii sau inovaţii, cei trei mai pot beneficia, teoretic, de o reducere a pedepsei, de la câteva zile până la câteva săptămâni. Totodată, lui Gigi Becali îi vor fi scăzute cele 15 zile în care a fost reţinut şi arestat preventiv în dosarul sechestrării de persoane, în aprile 2009.

×