x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Captura - Efedrina pentru Anglia, descoperita la Vama Bors

Captura - Efedrina pentru Anglia, descoperita la Vama Bors

13 Noi 2004   •   00:00

Aproape 400.000 de pastile de efedrina destinate pietei negre din Anglia - care ar fi putut aduce traficantilor un profit de 2,5 milioane de euro - au fost descoperite la Punctul de Frontiera Bors, ascunse printre marfurile dintr-un tir condus de un cetatean rus si care traversase Romania.

EDUARD PASCU

Click pentru a mari imaginea
CASTIG. Pastilele ar fi putut fi vandute pentru 2,5 milioane de euro
Potrivit Inspectoratului General al Politiei de Frontiera (IGPFR), efedrina - drog sintetic, care provoaca dependenta si afecteaza sistemul nervos central - a fost gasita intr-un tir care urma sa iasa din tara. Potrivit actelor prezentate de sofer (in varsta de 38 de ani), tir-ul - inmatriculat in Rusia - transporta confectii, incaltaminte si bunuri de consum de provenienta turceasca, incarcate in Bulgaria si care urmau sa ajunga la o societate din Anglia.

LA CARTON. In baza unei informatii, autoritatile de frontiera bihorene au supus autotrenul unui control amanuntit, descoperind stupefiantele ascunse printre marfuri. Printre balotii de aproximativ 50 de kilograme fiecare, au fost gasite trei colete cu aproximativ 20.000 de folii cu tablete purtand inscriptia "Efedrin Arsan Tablet", in total 396.480 de pastile de efedrina. Cele trei colete erau din carton, invelite in 12 straturi de panza si apoi introduse in saci din rafie lipiti cu banda adeziva.

PROFIT. IGPFR precizeaza ca, daca pastilele ar fi fost vandute in strainatate ca efedrina, traficantii ar fi castigat 400.000 de euro. Avand in vedere ca, in cele mai multe cazuri, din aceste pastile se fabrica ecstasy, profitul ar fi depasit 2,5 milioane de euro, adauga sursa citata.

Soferul rus a sustinut in fata autoritatilor romane ca nu a participat la incarcarea tir-ului si ca, drept urmare, nu stia nimic despre existenta pastilelor, declarandu-se doar "simplu transportator". El a fost acuzat de autoritatile romane de contrabanda calificata, primind interdictie de a parasi tara.

Efedrina a fost confiscata, ancheta fiind continuata de ofiteri de la Centrul Zonal de Combatere a Crimei Organizate si Antidrog Bihor pentru depistarea eventualilor complici ai soferului.
×
Subiecte în articol: observator