x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Captură RECORD de DROGURI din România, 333 de kg de HEROINA (VIDEO) - UPDATE

Captură RECORD de DROGURI din România, 333 de kg de HEROINA (VIDEO) - UPDATE

29 Iul 2015   •   12:25
Captură RECORD de DROGURI din România, 333 de kg de HEROINA (VIDEO) - UPDATE
Sursa foto: Foto: Vocea Transilvaniei

Procurorii DIICOT din Bucureşti au prezentat miercuri cele 333 de kilograme de heroină găsite în urmă cu o zi într-un TIR, care încerca să iasă din ţară prin Vama Petea din judeţul Satu Mare.

Procurorul şef al DIICOT, Daniel Horodniceanu, a declarat, într-o conferinţă de presă, că aceasta este cea mai mare captură de heroină pe teritoriul României după 1990, precedenta fiind din 2005, când au fost găsite 256 kg.

Drogurile erau ambalate în pachete şi transportate într-un TIR, în rezervoare speciale din tablă, acoperite cu foaie de plumb, pentru a nu fi detectate.

Puritatea heroinei este de 62-65%, valoarea de piaţă angro fiind de 8 milioane euro, iar după vânzare valoarea drogurilor ajungea la 40 milioane euro.

Pachetele cu droguri erau îmbibate cu boia de ardei iute şi piper, pentru a nu fi descoperite de câinii anti-drog.

Daniel Horodniceanu a mai spus că gruparea era formată din traficanţi români şi turci, 11 persoane fiind audiate în acest caz, iar 4 au fost reţinute şi prezentate instanţei cu propunere de arestare preventivă.

Persoanele reţinute sunt doi cetăţeni români şi doi cetăţeni turci, cu domiciliul în România.

La rândul său, comisarul-şef de poliţie Jean Cucu a declarat că primele informaţii despre acest transport de droguri au apărut în urmă cu patru ani, reţeaua fiind supravegheată din 2011.

Operaţiunea de prindere a traficanţilor a avut numele de cod "Green Arrow", iar ţara de origine a drogurilor era Afganistanul.

Drogurile au fost aduse pe ruta Afganistan - Azerbaidjan - Georgia - Armenia, apoi transportate pe Marea Neagră în Ucraina, iar de aici în România, având ca destinaţie Olanda şi ţări din Europa de Vest.

În cadrul operaţiunii, autorităţile române au cooperat cu parteneri din Turcia, Ucraina şi state din Vestul Europei, iar în ultima săptămână peste 100 de poliţişti au fost angrenaţi în prinderea în flagrant a traficanţilor.

CITEŞTE ŞI: Un șofer de TIR din Prahova a vrut să scoată din țară 130 kg de heroină






×