x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Casa Regală: Slujba de îngropare a Regelui Mihai I va fi oficiată în Catedrala Mănăstirii Curtea de Argeş

Casa Regală: Slujba de îngropare a Regelui Mihai I va fi oficiată în Catedrala Mănăstirii Curtea de Argeş

12 Dec 2017   •   20:45
Casa Regală: Slujba de îngropare a Regelui Mihai I va fi oficiată în Catedrala Mănăstirii Curtea de Argeş

Slujba de îngropare a Regelui Mihai I va fi oficiată sâmbătă în Catedrala Mănăstirii Curtea de Argeş, după care sicriul va fi purtat într-o procesiune până la Noua Catedrală Arhiepiscopală şi Regală aflată în apropiere, unde se află locul de veci, a anunţat Biroul de presă al Casei Majestăţii Sale.

Potrivit unui comunicat transmis AGERPRES, sâmbătă, la ora 14,40, Trenul Regal, în care se va afla sicriul cu trupul neînsufleţit al Regelui Mihai şi în care vor călători Custodele Coroanei şi membrii Familiei Regale a României, va pleca din Gara Regală Băneasa.

"Trenul Regal va circula cu viteză redusă în următoarele localităţi: Chitila (ora 14,51) - Titu (ora 15,41) - Piteşti (ora 16,46). Toţi cei care vor dori să aducă un ultim omagiu Regelui Mihai I sunt aşteptaţi în gara oraşului lor", se precizează în comunicat.

Trenul Regal va ajunge la ora 17,30 în gara din Curtea de Argeş, unde prezenţa presei şi a publicului va fi permisă.Cortegiul funerar se va deplasa apoi de la gară la Catedrala Arhiepiscopală şi Regală.

La ora 17,50 va avea loc slujba de îngropare a Regelui Mihai I în Catedrala Mănăstirii Curtea de Argeş. La ora 18,20, sicriul va fi purtat într-o procesiune pe jos către Noua Catedrală Arhiepiscopală şi Regală, unde va avea loc ceremonia religioasă a îngropării, la ora 18,40.

Prezenţa presei nu va fi permisă în cele două incinte, nici înainte, nici pe parcursul celor două ceremonii funerare.

Noua Catedrală nu va putea fi vizitată în primele şapte zile după înmormântare.

×
Subiecte în articol: regelui mihai I