x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Pianul din „Casablanca”, scos la licitaţie. Preţul ar putea ajunge chiar şi la un milion de euro

Pianul din „Casablanca”, scos la licitaţie. Preţul ar putea ajunge chiar şi la un milion de euro

de Alina-Elena Vasiliu    |    22 Iul 2014   •   16:38
Pianul din „Casablanca”, scos la licitaţie. Preţul ar putea ajunge chiar şi la un milion de euro
Sursa foto: Pianul din „Casablanca”, scos la licitaţie. Preţul ar putea ajunge chiar şi la un milion de euro

Pianul din filmul „Casablanca” va fi scos la licitaţie, în luna noiembrie, la New York, scrie leparisien.fr.

Este vorba chiar despre pianul la care personajul Sam, jucat de Dooley Wilson, interpretează piesa „As Time Goes By”, la cererea lui Ingrid Bergman. Obiectul a devenit un adevărat „personaj” în cadrul capodoperei „Casablanca”, având un rol central în film.

Pianul este piesa de rezistenţă a licitaţiei de pe 24 noiembrie, în care vor mai fi disponibile peste treizeci de produse care au fost folosite la realizarea filmului. Obiectele vor fi expuse, mai întâi, la Los Angeles, în perioada 6-9 noiembrie, apoi la New York, în perioada 20-24 noiembrie.

Casa de licitaţie Bonhams estimează că pianul ar putea fi vândut pentru cel puţin un milion de dolari. Acesta a mai fost cumpărat în 2012, tot la New York, pentru suma de 602.500 de dolari, mai puţin decât estimase casa Sotheby's, care se aştepta la o sumă cuprinsă între 800.000 de dolari şi 1,2 milioane de dolari.

„Casablanca”, unul dintre cele mai cunoscute filme americane din toate timpurile, a fost regizat de Michael Curtiz şi i-a avut ca protagonişti pe actorii Ingrid Bergman şi Humphrey Bogart. Filmul a fost distins cu trei premii Oscar, pentru cel mai bun film, cel mai bun scenariu şi cel mai bun regizor.





×