x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Castelele neştiute ale României GALERIE FOTO

Castelele neştiute ale României GALERIE FOTO

20 Aug 2014   •   15:22
Castelele neştiute ale României GALERIE FOTO

România nu se compară cu Germania sau Scoţia în ceea ce priveşte numărul de castele, însă are "bijuteriile" ei încărcate de poveşti nespuse şi mai puţin cunoscute publicului larg. În plus, castelele din Transilvania sunt printre cele mai frumoase din Europa, cu toate că multe dintre ele se afla în ruină, după ce au trecut prin perioada dură a comunismului.

Cele mai frumoase locuri din România pe care nu trebuie să le ratezi

Dacă vă tentează să porniţi la drum în căutare de locuri încărcate de istorie şi poveşti necunoscute, urmăreşte lista de mai jos, cu cele mai frumoase castele din România.

Sfinţii din adâncuri sau biserica de sub ape de la Beliş

Situat în municipiul Hunedoara, în colţul sud-vestic al Transilvaniei, Castelul Corvinilor, numit şi Castelul Huniazilor, şi-a păstrat şi astăzi în picioare, după şapte secole, turnurile bine înfipte în
istorie. Este unul dintre cele mai apreciate castele din Europa, iar culoarele îi sunt strabatute la pas, anual, de peste 70.000 de turişti.

Citeşte şi Locuri UNICE în România. Ţara morilor de apă, locul unde istoria e neschimbată de 200 de ani

Castelul Banffy este cel mai mare castel din Transilvania, fiind una dintre atracţiile baroce majore ale Transilvaniei şi României. Tot aici se desfăşoara şi festivalul de muzică "Electric Castle".

Mai multe castele neştiute din România şi o GALERIE FOTO impresionantă pe RomâniaTV.net.

×